Zannetmiyorum bende 5,5 kilo cok kitapciga bakiyim bi ara Bu difransiyel yagina bakcam ilk 20 bin km sonra 80 bin kmdeymis Benim arac 10 binde yas itibariyle degistirdiler de arac 2018 model. Onu da kitapciga bakcamHayırlı olsun, 5.5 Lt yağ gerçekten doğru mu acaba?
Bu tip ortamdaki sıvıyı bünyesine çeken yağlar için km.den ziyade yıl önemli, 2011 model araç için bence yağ değişimlerinde geç bile kalmışsınız hocam.Mazdanin direksiyon ve fren hidrolik yagibi degistim. Arac 90 binde direksiyondan cikan yag camur gibiydi Direksiyon baya yumusadi frenler de baya dolu dolu oldu pedalin o süngerimsi hissi gitti . Frenlerde dot4 direksiyinda dex3 kullandim
Ekli dosyayı görüntüle 256815Ekli dosyayı görüntüle 256816
Zaten frenleri 2 yıl önce degismistim Kitapcikta da 2 yil veya 40 bin km diyor Lakin ilginc olan kitapcikta direksyon yagi kontrol diyor degisim yok diyor. 2011 model aractan cikan yag goruyoruz camur. Cogu ustaya da sordum hepsi direksiyon yagi degismez diyor Elektrikli direksiyon diyor. Arac elektrik direksiyon ama yagin kesinlikle degismesi gerekiyor benceBu tip ortamdaki sıvıyı bünyesine çeken yağlar için km.den ziyade yıl önemli, 2011 model araç için bence yağ değişimlerinde geç bile kalmışsınız hocam.
Civiclerde fren yağı için km. farketmeksizin 3 yılda bir değişim öneriliyor (bence mantıklısı da bu). Civiclerin direksiyonu 2006dan beri elektrikli zaten.
Hocam elektrikli direksiyonda yağ olmaması lazım, sizin direksiyonda değiştirilebilen bir yağ haznesi varsa elektrikli destekli hidrolik bir direksiyondur muhtemelen.Zaten frenleri 2 yıl önce degismistim Kitapcikta da 2 yil veya 40 bin km diyor Lakin ilginc olan kitapcikta direksyon yagi kontrol diyor degisim yok diyor. 2011 model aractan cikan yag goruyoruz camur. Cogu ustaya da sordum hepsi direksiyon yagi degismez diyor Elektrikli direksiyon diyor. Arac elektrik direksiyon ama yagin kesinlikle degismesi gerekiyor bence
Eski tip direksiyon sistemleri hidrolik yağ basıncıyla çalışan sistemlerin yerine çıkarılan EPS (Elektirikli Direksiyon Sistemi) hem motor yükünü hafifletmek hemde sürücünün kullanımını kolaylaştırmak için geliştirilmiş sistemdir.Civic de eps destekli dıreksıyon var diye bılıyorum .. yag değişim oluyor mu arastırmak gerekir..
BV6800Pro cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Normalde EPS demek elektrikli motor destekli anlamına geliyor yani direksiyon sistemine güç veren mekanizmada hidrolik sistem yok, sadece elektrik motor desteği mevcut.Civic de eps destekli dıreksıyon var diye bılıyorum .. yag değişim oluyor mu arastırmak gerekir..
BV6800Pro cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.