- Ad Soyad
- Timur.S
- Aracınız
- Civic FE1 2023
Bu akü mevzusunu açar mısınız bende olmaz diye biliyordum ama siz yazınca aslını öğrenemek istedim bilgileriniz benim için önemli
SM-A715F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
şöyle düşünün neden olmasın? Türkiyedeki saçma sapan bilgi kirliliği.
1) Start Stop akülerinin aşırı hızlı ve kolay şekilde dolması ve boşaltması lazım ve bunun için daha iyi teknoloji ve malzeme demek= uzun ömür + verimlilik
2) Start Stop akülerinin içinde aküler 2ye ayrılır (tamamen maaliyet) 1inci sınıf olan AGMli aküler akabinde 2inci sınıf olan EFBli aküler.
3) Start Stop sistemi olmayan araçta haliyle start stop işlemi olmadığı için aşırı uygun olan çağdışı ve eski Jel aküler kullanılabiliyor ama burada kilit kelime KULLANILABİLİYOR olması bu kullanmanız gerektiği yada AGMli veya EFBli kullanılamaz demek değil her ne kadar bilinçsizce öyle denilsede.
Start Stop sistemi olmayan araçta jel akünün maaliyeti 2-3bin liradır AGMli atıyorum 7-8bin o sebeble JEL seçilebilir ama piyasada indirimler olduğunda ve JEL fiyatına EFBli,AGMli bulduğunuzda almamanız için aksi bir durum söz konusu değil aksine AGMli veya EFBli aküler daha çok cycle yapabildikleri için daha uzun ömürlüdür ve çok daha Alternatör dostu akülerdir çünkü çok daha verimlidirler.
yada şöyle düşünün ABD'de bizim aracın aynı motoru,şanzımanı,elektrik aksamı,alternatörü bile aynı olan araçlarda AGM'li,EFBli kullanılıyor çünkü tek farkı onlarda start stop var yoksa geriye kalan tüm ekipman aynı.
bu hürafenin çıkış sebebi ülkemizde eğitimin düşük olması AGMli start stoplu araçlarda asla JEL akü kullanmamanız lazım o kesin ve bu işin en kolayı AGMli araçta AGMli, JEL olan araçta JEL deyip geçmek olduğu için o şekilde yönlendirilmiş hep.
şöyle diyeyim size car audio hobicisiyim ve elektrik şarj,boşaltması o alanda çok önemli olduğu için bu işin uzmanları genelde ya Optima yada 2inci sınıf çözüm olarak kaliteli bir AGMli akü kullanır kendimde dahil birçok yabancı forumda yerel forumda kişinin kullandığına tanık oldum asla sorun çıkmadı çıkması içinde teknik anlamda sebebi yok aksine dediğim gibi faydası var.