Honda fb7 alt takımdan gelen ses

Aracınız
Civic FB7 2012
Herkese sağlıklı günler dilerim 2012 model fb7 aracımın alt takımından ses geliyor özellikle sağ taraftan olduğunu hissediyorum bir kaç ustaya gösterdim bulamadılar başına daha önceden böyle bir durum gelen var mı acaba?

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Haziran ayında servis kampanya döneminde çiftini degistirdim ve kampanya indirimi ile cifti 1800 civarinda tutmuştu.
Kampanyasız sağ 1000 lira solda 1200 lira civarındaydı.

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Olamaz o kadar arkadaslar. Kotusu150 iyisi 200 liradir mesela. Aski bile 500 degilken 1500 olamaz z rot

iPad cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Orjinal servis fiyatlari bu bahsettiginiz fiyatlardan maalesef çok daha yüksek.
Yurtdışında orjinal z rotlarin tanesi 30 dolar civarında ama Türkiye'ye gelisinde kargo+gümrük ile birlikte maalesef servis fiyatı ile hemen hemen aynı fiyata geliyor.

Xedos

Özel Üye
Cok sasirdim. Tamam servistir gecirir ama bu fiyatlar inanilmaz. Simdi baktim ve dedigim gibi Delphi mesela gayet iyidir ve fiyati 180 lira filan gorunuyor nette. Ustelik biliyorsunuz bunu alin netten, iyi bir rot balanscida taktirabilirsiniz. Iscilik 100 lira. Z rotu sarf malzeme. Ne fiyatlar istiyorlarmis sastim serviste. Bu gidisle kisa zamanda cikarim ben de yetkili servisten.
Daha 2-3 ay once kiz kardesimin arabasini goturup topladim biraz. Onda mesela sirf eskidi diye degistirdim ve fiyat yalan olmasin degisim dahil 350 lira filandi ciftinde.

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Emirbey

Project Man
Yönetici
Ad Soyad
Emirbey26
Aracınız
Civic FB7 2015
Honda'nin yedek parçayı tekelinde tutması ve piyasaya orjinal parça vermemesi, 3 kuruşluk yedek parçalarını da fahiş fiyatlara vermesi beni açıkçası farklı araçlara yönlendirmiyor değil. Kardeşimde Clio 4 var, geçenlerde ön iki amortisör, motor yağı, yağ filtresi, polen filtresi, mazot filtresi, şanzıman yağı, 4 balata, 4 disk değişimi, klima gaz dolumu yaptırdı. Orjinal parçalar kullanıldı. Buna rağmen fiyatın 7 bin TL tuttuğunu söyledi inanamadım. Biz bunları yaptırsak 2-3 katı fiyat isterler bizden. Hondayla birlikteligimi daha uzun düşünemiyorum. :(
Z rotta idareten AYD marka kullandım. 4 ü 300 TL

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Honda'nin yedek parçayı tekelinde tutması ve piyasaya orjinal parça vermemesi, 3 kuruşluk yedek parçalarını da fahiş fiyatlara vermesi beni açıkçası farklı araçlara yönlendirmiyor değil. Kardeşimde Clio 4 var, geçenlerde ön iki amortisör, motor yağı, yağ filtresi, polen filtresi, mazot filtresi, şanzıman yağı, 4 balata, 4 disk değişimi, klima gaz dolumu yaptırdı. Orjinal parçalar kullanıldı. Buna rağmen fiyatın 7 bin TL tuttuğunu söyledi inanamadım. Biz bunları yaptırsak 2-3 katı fiyat isterler bizden. Hondayla birlikteligimi daha uzun düşünemiyorum. :(
Bir fark şu hocam Japon parçaları ömür olarak iki kat daha fazla gider bu yüzden fiyatı iki ile çarpabilirsin. Birde civic'in dengi megan ona göre fiyat alıp çarpmak lazım. :)
Renault markasını hali hazırda kullanıyorum. Hoşuma giden sadece ekonomik Dcı motoru oldu.

Emirbey

Project Man
Yönetici
Ad Soyad
Emirbey26
Aracınız
Civic FB7 2015
Bir fark şu hocam Japon parçaları ömür olarak iki kat daha fazla gider bu yüzden fiyatı iki ile çarpabilirsin. Birde civic'in dengi megan ona göre fiyat alıp çarpmak lazım. :)
Renault markasını hali hazırda kullanıyorum. Hoşuma giden sadece ekonomik Dcı motoru oldu.
Haklısınız. Orjinal parça gerçekten uzun ömür gidiyor. Doğrudur. Benim gibi fd6'sı olan yada vtec2 si belkide daha alt kasası olanlar ne yapacağız. Sıfır alamıyoruz malum. Her arızalanan parça için uzun ömürlü diye binlerce lira verirsek battik. Bı araç 10 yılı devirdikten sonra her ay başka birşey çıkarmaya başlıyor :)

Geri