Sifir aldığınız da ne kadar süre problemsiz kullandınız ?
GM 5 Plus d cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
GM 5 Plus d cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Bu durum yazılımsal diye düşünüyorum. Yani ZF sanzuman ve arabanın ECU yazılımında bu şekilde ayar verilmiş diye düşünüyorum. Araçlar eğimi yüksek yokuş aşağı giderken hızlanmaya başlıyor. Ama siz özellikle yokuş aşağı giderken hız vermemenize rağmen araç hızlanıyorsa araç kendiliğinden olaya müdahil oluyor. Yani gaza basmamandan dolayı hizlanmak istemediğini düşünüyor ve bu yüzden vites düşürüp hizlanmayi azaltıyor. Stabil sürüş sağlanıyor.Evet vitesi arttırdığımda devir düşüyor ve arabanın bağırması motorun zorlanması geçiyor. Ama ani olarak hızlanmam gereken, çıkmam gereken bir trafik ortamında ne yapabilirim. Çünkü bu olay aniden oluyor zamanla kendiliğinden gider mi yoksa. Araba sonuçta otomatik, acaba vites atmada bir sorun mu yaşıyor. Bu sorun her başıma geldiğinde manuel olarak vites arttırıyorum.
Bu bahsettiğim hız sabitleyici ile alakalı değil. ZF sanzumana sahip civic dizellerde durum böyle. Gaza basmadığınız yokuş aşağı inişlerde vites küçültme suretiyle aracın hızlanmasına engel oluyor. Genel bir durum.
MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dediğiniz gibi manuel olarak vites yükseltince de geçiyor. Devir de düşüyor.