Rica ederim [MENTION=3]NoFeaR[/MENTION]
elimden geldiği kadar... [MENTION=2667]muhsin6607[/MENTION] hocam forumda bu konu hakkında da başlık açmışsın. Derdini inşaAllah anlayan biri olarak birkaç hususu bahsetmek isterim.
Büyük firmaların; onlara göre küçük veya pahalı parçaların lakin kullanıcılara göre büyük önem arz eden malzemeleri kısıtlaması, eklememesi, kaldırması vs. vs. milyonlar kazandırıyor.
Hatta forumda okudum ki bir arkadaşımızın 2015 model aracının motor üst koruma kapağı bulunmuyor. Düşünebiliyor musunuz sadece bu parçayı kısıtlamaları kim bilir ne kadar kazandırdı araçlarımızın firmasına.
Mesela "Karter Muhafazası"nın 2012 modellerde bulunup 2013-2014 modellerden kaldırmasının ne kadar kazandırdığını varın siz düşünün. Hakeza katlanır ayna meselesi 2012 de var 2013 de yok.
Bunun gibi küçük bir kablodan ibaret olan kolçak usb aparatının kısıtlanması araçlarımızın firmasına kim bilir ne kadar kazandırdı? Tabi ki bu işin ticari boyutu...
Gelelim olur mu olmaz mı meselesine
Öncelikle bildiğim kadarıyla aracınız 2015 model. Hocam araçlar makyajlansa da bazı parçalar değişmez yine aynı işlevi görür. Sadece yazılımla özellikleri kısıtlanabilir.
Mesela; benim aracım 2012 model, sizinki 2015 model. Sizde de İ-Mid ekranı var bizim araçta da..değiştiyse yeni kasada değişti. Aynı görüntü, aynı boyut, aynı yazılım. Peki bu kadar benzerlik varken ne değişti de ben bu özelliği kullanabilirken siz kullanamaz oldunuz? İşte burada yazılım devreye giriyor.
Hani demişsiniz ya "aracıma servis dahil kimse birşey yapamaz diye"
Hocam halen yapılabilir olduğunu yazılım firmasında ki çalışma tecrübemden biliyorum. Yazılım ile herşey çözülebilir. (Ama yasal değil) "True","False" komutlarıyla özellikler açılıp kapatılabiliyor. Aslında o menü var ama o modelde kapatmışlar kolçak içi usb yi kaldırdıkları için. Bunu neden yaptıklarına gelince satış politikasıdır.
Mesela güncelleme ile dil eklemişler(Türkçe) 2014-2015 modellerde. Peki 2012 model de bu dil olamaz mı? Tabi ki de "evet" olabilir. Ama 2012 modele güncelleme gelirse firmalar ellerinde ki 2014-2015 aracı zor satar
illa ki birşeyler kısıtlanacak ki yeniler satılsın
Bu hamur çok su götürür hocam.
Konunun Hülasâsı; Olmaz dediğimiz özellikler aslında oluyor zor değil ama bilin ki yasal değil..
Hatamız olduysa affola...Hayırlı günler.
iPhone cihazından
CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.