Civic FC5 İlk marştaki belirsizlik?

Ad Soyad
sinan şaffak
Aracınız
Civic FC5 2019
Herkese merhabalar 2019 model Civic Fk5 kasa aracımda 2 haftadır yaşadığım ve çözemediğim bir sorun var. Araba LPG açıkken kullandığımda her seferinde yapmamayla birlikte ilk marşı ya çok kısa tutuyor olması gereken süreden çok kısa çalışıyor yada çok uzatıyor gereğinden fazla marş basıyor her iki durumda da devir düşük çalışıp (boğuk gibi) sonra yükseliyor fakat normalde çalışınca devrin yüksek sonra düştüğü gibi olmuyor. Kontrollerde bir sapma bulunamadı Lpg borularında gaz manifolt içine salınım yapıyormu diye test edildi sorun yok. Akü buji filtreler marş motoru yakıt pompası herşey sağlam fakat sonuç yok. Takip edebilmek için 4 gün sadece benzinde kullandım bu sorunu hiç yapmadı tekrar gazda kullanmaya başladığımda yine yapmaya başladı. Belli gazla alakalı bir durum var ama kimse bir sorun bulamadı gereksiz harcadığım parada yanında cabası. Böyle bir durum ile karşılasan var mı?

Ad Soyad
Metehan göksu
Aracınız
Civic FC5 2018
Marşa basmadan ışıklar yanana kadar çevir kontağı sönünce kapat. iki üç sefer böyle yap marşa bas. yine aynı sorunu yapacak mı bende de bazen oluyor

Ad Soyad
sinan şaffak
Aracınız
Civic FC5 2019
LPG açıksa yapıyor fakat benzindeyse yapmıyor bide sıralı gaz yani benzinde çalışıyor sonuçta bir türlü mantık kuramıyorum

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
LPG açıksa yapıyor fakat benzindeyse yapmıyor bide sıralı gaz yani benzinde çalışıyor sonuçta bir türlü mantık kuramıyorum
LPG sisteminde regülatör diyafram yırtığı veya enjektörler de gaz sızdırması var ise ilk marşta zengin karışım olacağı için motor hemen çalışmaz.

Geri