- Ad Soyad
- Onur özmen
- Aracınız
- Civic FD6 2009
arkadaşlar merhaba, 2009 model fd6 aracım bundan yaklaşık 4 ay önce rektefiye oldu ve rektefiye sonrası 4 bin km civarı yol yaptım. Rektefiyeden kısa bir süre sonra bir sorunla karşılaştım araçla durduktan sonra kalkarken motor bölümünün oradan biyerden piston vuruntusu gibi bir ses geliyor ama çok uzun sürmüyor yükü aldıktan sonra hemen kesiyor sesi, yolda seyir halinde ses yopk fakat ilk kalkışlarda vuruntu gibi bir ses var. Rektefiyeyi yaptırdığım ustaya anlattım avans vuruntusu rektefiyeden sonra olur dedi ama bana inandırıcı gelmedi. Sesi sürekli yapsa piston ya da yatak sesi diyeceğim ama sadece ilk kalkışlarda yapıyor ve bazen yapmadığıda oluyor. Birde son birkaç gündür ışıklarda vs durduktan 5 10 saniye sonra motor tarafından hızlı bi demir ya da sac vuruntusu gibi bir ses geliyor arabayı boşa alınca kesiyor ve bunuda arada bir yapıyor , sesi bulmak için kaputu açıyorum fakat sürekli yapmadığından doalyı denk getiremediğim için nereden geldiğini dinleyemedim. Araç 4 bin km önce rektefiye oldu pistonlar ve gömlekler değişti,rodaj sonrası sibop ayarıda yapıldı ama ses değişmedi ve rektefiye yapılırken şanzıman yağı değişti araç otomatik. Aynı durum başına gelen var mı?