Kaput filmi

Katılım
22 Eki 2017
Mesajlar
569
Tepki puanı
407
Konum
Türkiye
Filmin markasını hatırlayamadım ama daha önceki araçlarımda kullanılan filmler yıllar geçtikçe hava şartları vs yüzünden sararırdı.
Ama bu sararma çok farklı. Sanki filmi yapıştırmak için kullandıkları madde tepkimeye girmiş de yavaş yavaş filmi yakmaya başlamış gibi.
Örneğin mazda aracımda 5 sene kaput filmi vardı.adamlar filmi vakum ile kaplamışlardı. Filmi sökerken baktım,kaputun üzerinde en ufak yapışkan izi vs yoktu.
Eğer bir daha kaput filmi yaptırırsam öncelikle nasıl yaptıklarını öğrenip ona göre karar vereceğim.


SM-N960F cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Katılım
4 Ara 2017
Mesajlar
162
Tepki puanı
103
Konum
Konya
Bir hatırlatma yapmak istiyorum. Kaput filmi için markalı,orijinal olmasına önem verin sonra yaptırdığınıza pişman olmayın. 3M gibi llumar gibi yani. Kaput filminin özelliği Güneş'in uv ışınlarını geçirendir. Cam filmi gibi düşünmeyin. Çünkü uv ışınlarını geçirmezse diğer parçalardaki renk tonu ile kaput renk tonu değişir. Ayrıca markalı olanlar da zamanla sararacaktır normaldir bu. Basit bir pasta işlemi gibi bir işlemden sonra tekrar eski haline gelmektedir. Benim araca inallar (Bursa) kendileri yapmıştı 3M. 4 yıldır kullanıyorum. Bir kere sarardı. Onda da cam filmi taktırırken, usta kaput filmine de işlem uygulayayım dedi. Kaliteliyse açılır, kalitesizse açılmaz dedi. Sonuç açıldı ilk günkü halinde döndü.


 
Katılım
22 Haz 2019
Mesajlar
84
Tepki puanı
44
Konum
Gebze
Aracınız
Civic FC5 2019
Bir sorum olacak arkadaşlar. Aracıma sesmiş kaplama yaptıracam, haricen kaput koruma yaptırmama gerek var mı?


iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Katılım
24 Mar 2017
Mesajlar
126
Tepki puanı
101
Konum
Karabük
Aracınız
Seramik kaplama yaptırdıktan sonra aracınız her yerde her ürünle yıkayamazsınzı. Benzinlikler ucuz yıkamacılara falan giderseniz seramik kaplama 2-3 yıkamada araç üzerinde kalmaz.

FC5 aracımıza kaput ve sağ sol çamurluk Poliüreten şeffaf folyo kaplattık. Çok detaylı bakmayınca varlığı gözle hissedilmiyor. Ama poliüreten kaplamalar pahaldır. Piyasada genelde PVC kaplamalar var dezavantajı çabuk sararması üzerindeki kendi yapıştırmasının uzun kullanımlarda güneş ışını ile verniğe işleyerek boyaya zarar vermesidir.

Bu işler maddiyata bakar. Param olsa seramik yerine aracı sıfır aldıysam gider aracı komple poliüreten şeffaf folyo ile kaplatırım.
 

aok

0
Katılım
27 May 2017
Mesajlar
8
Tepki puanı
14
Konum
istanbul
Aracınız
Aracı yeni alınca ilk hafta gidip llumar marka 175 mikron kalınlıkta şeffaf kaplama ile kaputu ve ince uzun şeritler halinde basamak yerlerinde ayakların en çok değdiği yerleri kaplattım. İlk hafta kenarlardan hafif kalksa da, usta ile görüştüğümde hiç problem değil getir gerekirse tekrar söker kaplarız demesi garantisi oldu benim için. Bu hafta tekrar gidip yeniden kaplatacağım. Şimdiye kadar uzun yol pek yaptım denmez ama taş izleri vs. eski aracımda çok vardı. Bunda da olmasını istemiyorum. O nedenle şimdilik memnuniyetin ötesinde, içim rahat.
 
Katılım
20 Mar 2015
Mesajlar
694
Tepki puanı
242
Konum
samsun
Aracınız
Benm aracın ilk sahibi ön kaput arka bagaj kapağı kapı köşeleri kapı basamakları ve sağ sol çamurlukların alt kısımlarını ince seffaf kaplama yaptırmış. İnce diyorum cunku bundan önceki araclarımı kendim yaptırıyrdum baya kalındı. Bu ince kaplamalar cok daha kaliteli yalnız ne renklenme ne de kalkma yapmadı.

F3111 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Geri
Üst