Civic FC5 Kaza Sonrası Arka Teker Yükseklik Farkı Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DMR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DMR

Özel Üye
Ad Soyad
Alper D
Aracınız
Civic FC5 2020
Değerli dostlar öncelikle sağlıklı kazasız sürüşler dilerim. Bundan 2 yıl önce Ankara şehiriçinde ışıklarda duran trafikte ticari bir aracın arkadan Civic aracıma çarpma snucu kaza atlattım. Honda Borada işlemler yapılıp aracı teslim aldım, gel gelelim yakın zamanda fark ettiğim aracımın sol tarafa yatıklığı. kendim elle kontrol ettim; sol arka teker ,sağ arka tekere göre çamurluk arası yaklaşık 1 cm daha alçak. Servise götürüp şikayetimim söyledim yapılan kontrolde fark göremediklerini söylediler.Şimdi ne yapmalıyım? Arka z rotlar amortisörler vs nelerin değişmesi lazım? Değişirse düzelir mi? Şimdiden teşekkür ederim.IMG_4333.jpegIMG_4332.jpeg

Ad Soyad
Burak
Aracınız
Civic FD6 2011
Kazalı tarafın neleri değişti, amortisör, helezon yay vs. eğer sağ değişti sol değişmediyse fark ettirir, bende sağ tekerden kaza yaptım sağ takım komple yenilendi sol düşük kaldı gittim amortisör ve helezon yay değiştirdim araba kendine geldi

DMR

Özel Üye
Ad Soyad
Alper D
Aracınız
Civic FC5 2020
Kazalı tarafın neleri değişti, amortisör, helezon yay vs. eğer sağ değişti sol değişmediyse fark ettirir, bende sağ tekerden kaza yaptım sağ takım komple yenilendi sol düşük kaldı gittim amortisör ve helezon yay değiştirdim araba kendine geldi
Tampon demiri, arka tampon degisti. Alt takimdan hic birsey degistirmediler. Ilk alindigi gibi.

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Tampon demiri, arka tampon degisti. Alt takimdan hic birsey degistirmediler. Ilk alindigi gibi.
Bence yaşadığınız bu durum kazadan ziyade aracın yaşlanmasına bağlı olağan bir durum, çünkü arka yaylar zaman bağlı olarak yüksekliğini kaybetmeye başlıyor.
Şu anda kullandığım FD6 aracımı da ilk aldığımda sol arka, sag tarafa göre 1 cm daha aşağı haldeydi, arka yaylarin değişimi sonrası bu durum düzeldi.
Siz yine tedbiren arka takımı kontrol ettirin tabiki ama genelde durumun nedeni bu çıkıyor.

DMR

Özel Üye
Ad Soyad
Alper D
Aracınız
Civic FC5 2020
Bence yaşadığınız bu durum kazadan ziyade aracın yaşlanmasına bağlı olağan bir durum, çünkü arka yaylar zaman bağlı olarak yüksekliğini kaybetmeye başlıyor.
Şu anda kullandığım FD6 aracımı da ilk aldığımda sol arka, sag tarafa göre 1 cm daha aşağı haldeydi, arka yaylarin değişimi sonrası bu durum düzeldi.
Siz yine tedbiren arka takımı kontrol ettirin tabiki ama genelde durumun nedeni bu çıkıyor.
Degerlendirmeniz icin tesekkur ederim, kaza oncesi otoyolda 190-200 km rahat yaparken simdi 140 km/h yapsam on taraf duz gitmiyor ya saga dogru yada sola dogru yonelim var ayrica o hizlarda normal virajlarda aracin arkasi her an yoldan kopacak gibi bir his veriyor, sizce arka zrot yay rotilleri serviste degistirtsem eski mukemmel yol tutusuna geri doner mi? Lastikler Michellin ve yeniler.

DMR

Özel Üye
Ad Soyad
Alper D
Aracınız
Civic FC5 2020
Sizede gecmis olsun bu arada. 15 yillik soforum ilk defa kazaya karistim. Hondanin saglam oldugunu gozlerimle sahit olmus oldum.

Ad Soyad
Burak
Aracınız
Civic FD6 2011
Sizede gecmis olsun bu arada. 15 yillik soforum ilk defa kazaya karistim. Hondanin saglam oldugunu gozlerimle sahit olmus oldum.

Hocam şimdi fotoğrafları ölçeklendirdim ve kontrol ettim hemen hemen alttaki ve üstteki resimin üst sac ile üst teker arası mesafe aynı gibi duruyor ışık sizi yanıltmasın tekrar varsa elinizde elektronik bir kumpas ile kontrol eder misiniz?

Dipnot, bijon deliği referans alınmıştır.

DMR

Özel Üye
Ad Soyad
Alper D
Aracınız
Civic FC5 2020
Hocam şimdi fotoğrafları ölçeklendirdim ve kontrol ettim hemen hemen alttaki ve üstteki resimin üst sac ile üst teker arası mesafe aynı gibi duruyor ışık sizi yanıltmasın tekrar varsa elinizde elektronik bir kumpas ile kontrol eder misiniz?

Dipnot, bijon deliği referans alınmıştır.
Cetvel ile tekerin uzerinden camurluk hizasina olan mesafeyi olctum, fotoğrafları cekerken ayni seviyeden cekemedim, 2 defa olctum 1 santim sola yatiklik var zaten olayi ilk gozle fark ettim. Yandaki araclar duz dururken benim aracim sola yatik duruyordu.

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Degerlendirmeniz icin tesekkur ederim, kaza oncesi otoyolda 190-200 km rahat yaparken simdi 140 km/h yapsam on taraf duz gitmiyor ya saga dogru yada sola dogru yonelim var ayrica o hizlarda normal virajlarda aracin arkasi her an yoldan kopacak gibi bir his veriyor, sizce arka zrot yay rotilleri serviste degistirtsem eski mukemmel yol tutusuna geri doner mi? Lastikler Michellin ve yeniler.
Bu belirttiginiz testleri birebir daha önce sürüş yaptığınız yollarda mi yapıyorsunuz?
Aracı rot ayarına soktuğunuzda nasıl bir durumla mevcut?

DMR

Özel Üye
Ad Soyad
Alper D
Aracınız
Civic FC5 2020
Bu belirttiginiz testleri birebir daha önce sürüş yaptığınız yollarda mi yapıyorsunuz?
Aracı rot ayarına soktuğunuzda nasıl bir durumla mevcut?
Hem yetkili serviste hemde ozel rot balsnsa soktum, yetkili seviste rot ayari belki 20 dakikadan fazla surdu. Ozellikle aracin arka mekanik ayarini yaparken demir boru ile sikarak duzeltme yapildi. Buna ragmen yuksek suratlerde ozellikle virajlarda arkadan kopma hissi geliyor bunu tek ben degil diger kullanan tecrubeli es dostumda belirtti. Civic fc5 fe1 fk7 dahil cok iyi yol tuttugunu bizzat deneyimledim, cok severek bindigim aracimda icimde suphe olustu, inanin kimseyede bu haliyle satmam, vicdanim izin vermez. Lastiklerim 2 yillik yaz kis degistiririm.

Geri