Civic FC5 Kaza Sonrası Arka Teker Yükseklik Farkı Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DMR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DMR

Özel Üye
Ad Soyad
Alper D
Aracınız
Civic FC5 2020
Değerli dostlar öncelikle sağlıklı kazasız sürüşler dilerim. Bundan 2 yıl önce Ankara şehiriçinde ışıklarda duran trafikte ticari bir aracın arkadan Civic aracıma çarpma snucu kaza atlattım. Honda Borada işlemler yapılıp aracı teslim aldım, gel gelelim yakın zamanda fark ettiğim aracımın sol tarafa yatıklığı. kendim elle kontrol ettim; sol arka teker ,sağ arka tekere göre çamurluk arası yaklaşık 1 cm daha alçak. Servise götürüp şikayetimim söyledim yapılan kontrolde fark göremediklerini söylediler.Şimdi ne yapmalıyım? Arka z rotlar amortisörler vs nelerin değişmesi lazım? Değişirse düzelir mi? Şimdiden teşekkür ederim.IMG_4333.jpegIMG_4332.jpeg

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Fc5 Civic Çoklu Bağlantılı (Bağımsız) Arka Süspansiyon
Çoklu bağlantılı arka süspansiyon, sıcak preslenmiş çelik kollar, aliminyum dökümden porya taşıyıcıları ve bir denge çubuğundan oluşuyor. Civic’te bir ilk olarak rijit dingil taşıyıcısına bağlı olan yeni arka süspansiyonlar normal sürüşte ve acil durum manevralarında çevik ve düzgün bir yol tutuş sağlıyor. Bağımsız kollar gürültü, titreşim ve sertliği iyi şekilde kontrol altına almak için şaseye sıvı dolgulu burçlarla bağlanmış ve bunu yaparken hassas yol tutuştan ödün verilmemiş. Tüm Civic Sedan modelleri hisli manevralar ve gövde kontrolü sağlamak için arka denge çubuğu kullanmakta.
Bir başka tanım:
Bir tekerlek sabit bir arka aks üzerinde yukarı doğru itildiği zaman, diğer tekerlek tam tersini yapar. Arkadan bağımsız süspansiyon sistemi, diğer tekerleği etkilemeden her bir tekerleğin yükseltilmesine ve alçaltılmasına imkan tanır ve bu, söz konusu sistemle donatılmış bir araçta daha iyi bir çekiş düzeyi sağlar.

@DMR Hocam sizin bu sistem mekanizmasının iyi takip edilmesi gerekiyor. Bu parçalarda problem varsa tutunma problemi oluşur.
Diğer sebepler helezon yayı ve amortisörlerdir. Daha önceki kasalarda yolda gezinme tutunmama hissi yaşayanlar oldu. Amortisör ve helezon yay değiştirerek problemi çözmüşlerdi.
Ana sebep 1-2 cm. düşük olması değil. Arka iki lastiğin yere temas etme koordinasyon bozukluğu var diye düşünüyorum.

DMR

Özel Üye
Ad Soyad
Alper D
Aracınız
Civic FC5 2020
Fc5 Civic Çoklu Bağlantılı (Bağımsız) Arka Süspansiyon
Çoklu bağlantılı arka süspansiyon, sıcak preslenmiş çelik kollar, aliminyum dökümden porya taşıyıcıları ve bir denge çubuğundan oluşuyor. Civic’te bir ilk olarak rijit dingil taşıyıcısına bağlı olan yeni arka süspansiyonlar normal sürüşte ve acil durum manevralarında çevik ve düzgün bir yol tutuş sağlıyor. Bağımsız kollar gürültü, titreşim ve sertliği iyi şekilde kontrol altına almak için şaseye sıvı dolgulu burçlarla bağlanmış ve bunu yaparken hassas yol tutuştan ödün verilmemiş. Tüm Civic Sedan modelleri hisli manevralar ve gövde kontrolü sağlamak için arka denge çubuğu kullanmakta.
Bir başka tanım:
Bir tekerlek sabit bir arka aks üzerinde yukarı doğru itildiği zaman, diğer tekerlek tam tersini yapar. Arkadan bağımsız süspansiyon sistemi, diğer tekerleği etkilemeden her bir tekerleğin yükseltilmesine ve alçaltılmasına imkan tanır ve bu, söz konusu sistemle donatılmış bir araçta daha iyi bir çekiş düzeyi sağlar.

@DMR Hocam sizin bu sistem mekanizmasının iyi takip edilmesi gerekiyor. Bu parçalarda problem varsa tutunma problemi oluşur.
Diğer sebepler helezon yayı ve amortisörlerdir. Daha önceki kasalarda yolda gezinme tutunmama hissi yaşayanlar oldu. Amortisör ve helezon yay değiştirerek problemi çözmüşlerdi.
Ana sebep 1-2 cm. düşük olması değil. Arka iki lastiğin yere temas etme koordinasyon bozukluğu var diye düşünüyorum.
Yetkili servis israr etmeme ragmen ilgilenmedi, test surusu yapip geri verdiler, Ankarada tavsiye edebileceginiz ozel servis var mi? Z rot rotil gibi parcalardan ziyade yay ve amortisorler degistirmem gerekiyor dogru mu anladim? Servisten ona gore talep olusturayim. Tesekkur ederim.

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Yetkili servis israr etmeme ragmen ilgilenmedi, test surusu yapip geri verdiler, Ankarada tavsiye edebileceginiz ozel servis var mi? Z rot rotil gibi parcalardan ziyade yay ve amortisorler degistirmem gerekiyor dogru mu anladim? Servisten ona gore talep olusturayim. Tesekkur ederim.
Rica ederim. Ben genel olabilecek etkenlerden bahsettim. Tahmin ile hareket çok masraflı olur. Rot balans ustaları ile lifte ayrıntılı kontrol edilebilir. Rot, kamber ve torsiyon değerleri kontrol edilebilir. Test sürüşü yapılabilir.

Ad Soyad
Burak
Aracınız
Civic FD6 2011
Bende şimdi baktım benimde sağ soldan 8mm havada ben helezon yaya yordum olayı değiştirip göreceğiz durumu lakin sağ taşıyıcı dansa olabilir benimkisi biraz içe yamulduysa aracı havaya kaldırma olasılığı yüksek

Ad Soyad
Burak
Aracınız
Civic FD6 2011
Hocam güncel bir bilgi aldım şimdi hondanın bütün araçları sağ tarafı sol taraftan 1cm'e kadar yüksek oluyormuş. Bilginiz olsun

DMR

Özel Üye
Ad Soyad
Alper D
Aracınız
Civic FC5 2020
Bende şimdi baktım benimde sağ soldan 8mm havada ben helezon yaya yordum olayı değiştirip göreceğiz durumu lakin sağ taşıyıcı dansa olabilir benimkisi biraz içe yamulduysa aracı havaya kaldırma olasılığı yüksek
Bu yuzden arac saga sola cekme yapmis olabilir ki? Sadece sag tarag her iki tarafida degistirmek gerekiyor dogru mudur? Yakit pompasi icin randevu verdiler arka zrot rotil ve helezon yaylar icinde talep olusturacagim artik. Servis calisanlari bu konuda hic yardimci olmuyorlar inanin kendim yazili not vermesem rot ayari bile yapmiyorlar.

DMR

Özel Üye
Ad Soyad
Alper D
Aracınız
Civic FC5 2020
Hocam güncel bir bilgi aldım şimdi hondanın bütün araçları sağ tarafı sol taraftan 1cm'e kadar yüksek oluyormuş. Bilginiz olsun
Peki arac bu sekilde kalmalı mi yani? Bildiginiz yan yatmis gemi gibi otoparkta duruyor, marka arabalar jilet gibi dum duz.

Ad Soyad
Burak
Aracınız
Civic FD6 2011
Düşününce mantıklı ama solda şanzıman var motor ortada solun çökmüş olması doğal yani yok değiştirip göreceğim dersende eğer tecrübelerini aktar hocam bende şimdi öğrendim

Ad Soyad
Burak
Aracınız
Civic FD6 2011
Bu arada aldığımda aracımın hiç kazası yoktu ona rağmen arka helezon problemli bizim araçlarda Maher taktım ve 10mm'lşk bir fark görmüştüm önemsemedim lakin şimdi canlı bilgi veriyorum Honda Haldızları aradım doğrulamak için onlarda evet böyle bir durum mevcut dediler

Geri