Civic FC5 Kaza Sonrası Arka Teker Yükseklik Farkı Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DMR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DMR

Özel Üye
Ad Soyad
Alper D
Aracınız
Civic FC5 2020
Değerli dostlar öncelikle sağlıklı kazasız sürüşler dilerim. Bundan 2 yıl önce Ankara şehiriçinde ışıklarda duran trafikte ticari bir aracın arkadan Civic aracıma çarpma snucu kaza atlattım. Honda Borada işlemler yapılıp aracı teslim aldım, gel gelelim yakın zamanda fark ettiğim aracımın sol tarafa yatıklığı. kendim elle kontrol ettim; sol arka teker ,sağ arka tekere göre çamurluk arası yaklaşık 1 cm daha alçak. Servise götürüp şikayetimim söyledim yapılan kontrolde fark göremediklerini söylediler.Şimdi ne yapmalıyım? Arka z rotlar amortisörler vs nelerin değişmesi lazım? Değişirse düzelir mi? Şimdiden teşekkür ederim.IMG_4333.jpegIMG_4332.jpeg

DMR

Özel Üye
Ad Soyad
Alper D
Aracınız
Civic FC5 2020
Bu arada aldığımda aracımın hiç kazası yoktu ona rağmen arka helezon problemli bizim araçlarda Maher taktım ve 10mm'lşk bir fark görmüştüm önemsemedim lakin şimdi canlı bilgi veriyorum Honda Haldızları aradım doğrulamak için onlarda evet böyle bir durum mevcut dediler
Yani fc5 lerin arka helezonlari degistirsek bile sola yatiklik devam mi edecek? Diger markalarda neden boyle yatiklik yok yada fe1 lerde? Anladigim kadariyla arka mekanigin degisme samani gelmis, ilk aldigimda cok rahat 200 km/h yapiyordum tek elle araci kontrol edebiliyordum. Yine soyluyorum audi a3lerden sonra en iyi yol tutus civiclerde var.

Ad Soyad
Burak
Aracınız
Civic FD6 2011
Bir güncelleme daha araç sağdan tork aldığı için olabilir diye düşünüyordum. Buda ona etki eder
Yani fc5 lerin arka helezonlari degistirsek bile sola yatiklik devam mi edecek? Diger markalarda neden boyle yatiklik yok yada fe1 lerde? Anladigim kadariyla arka mekanigin degisme samani gelmis, ilk aldigimda cok rahat 200 km/h yapiyordum tek elle araci kontrol edebiliyordum. Yine soyluyorum audi a3lerden sonra en iyi yol tutus civiclerde var.
Fc5 FB7 veya FD6 Lara özgü birşey değil, tüm hondalarda durum böyle, sağ tekerden tork aldığı için olabilir diye düşünüyorum mantıklı geliyor bu arada

DMR

Özel Üye
Ad Soyad
Alper D
Aracınız
Civic FC5 2020
Bir güncelleme daha araç sağdan tork aldığı için olabilir diye düşünüyordum. Buda ona etki eder

Fc5 FB7 veya FD6 Lara özgü birşey değil, tüm hondalarda durum böyle, sağ tekerden tork aldığı için olabilir diye düşünüyorum mantıklı geliyor bu arada
Aracin ilk sahibiyim kaza oncesi hic bir problemim yoktu bu sola yatikligi bile gormedim. Acikcasi bu haliyle icime hic sinmiyor en iyisi degistirmek.

Ad Soyad
asdemirtas
Aracınız
Civic FC5 2021

Eski FD6 da sol ön daha basık görünüyordu. Ustama sorduğumda bunun bir sorun olmadığını, her aracın ağırlık merkezinin farklı olduğunu söylemişti. Ama daha önce daha yüksek hızlarda giderken sonradan sorun yaşandıysa başka bir yerde sorun vardır bence.

DMR

Özel Üye
Ad Soyad
Alper D
Aracınız
Civic FC5 2020
Eski FD6 da sol ön daha basık görünüyordu. Ustama sorduğumda bunun bir sorun olmadığını, her aracın ağırlık merkezinin farklı olduğunu söylemişti. Ama daha önce daha yüksek hızlarda giderken sonradan sorun yaşandıysa başka bir yerde sorun vardır bence.
Sol arkaya yatiklik olmasi daha once fark edilmiyordu, soforde aracin soluna oturuyor onunda agirligi araci iyice sola yatirmasi normal olamaz diye dusunuyorum, diger markalarda neden boyle degil, yada fe1 kasalar?

Aracınız
Konuyu yeni gördüm. Benim 2016 da sıfır aldığım ve arkadan kazası olmayan aracım 9 senedir bu şekilde arkadaşlar. İlk aldığım zaman farketmistim arkadan tam bakınca. Evet fb7 kasanın sağ taraf daha yukarıda. Bagajda ne varsa sağa attım o zamanlar ama gene aynı ve sonra hiç ustelemedim.

Şimdi 2.arac olarak 3 ay önce yeni aldığımiz clio 5 araçta benzer şey var. Önden bakınca soför tarafı yarım cm aşağıda gibi ve aracın hiç kazası yok. Sonra başka clio ile kıyasladim ve oda aynı şekilde

Çok düz zeminde bakılsa bile demek araçlar tam düz değil. Aks pozisyonları çekiş düzeneği direksiyon konumu derken demekki tam tepsi gibi olmuyor sanırım.

SM-A235F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

DMR

Özel Üye
Ad Soyad
Alper D
Aracınız
Civic FC5 2020
Konuyu yeni gördüm. Benim 2016 da sıfır aldığım ve arkadan kazası olmayan aracım 9 senedir bu şekilde arkadaşlar. İlk aldığım zaman farketmistim arkadan tam bakınca. Evet fb7 kasanın sağ taraf daha yukarıda. Bagajda ne varsa sağa attım o zamanlar ama gene aynı ve sonra hiç ustelemedim.

Şimdi 2.arac olarak 3 ay önce yeni aldığımiz clio 5 araçta benzer şey var. Önden bakınca soför tarafı yarım cm aşağıda gibi ve aracın hiç kazası yok. Sonra başka clio ile kıyasladim ve oda aynı şekilde

Çok düz zeminde bakılsa bile demek araçlar tam düz değil. Aks pozisyonları çekiş düzeneği direksiyon konumu derken demekki tam tepsi gibi olmuyor sanırım.

Otoparkta gelip baksaniz benim fc1 in sol arkaya yatikligini bariz gozunuze carpar, sol on tekerlerde yukseklik farki yok. Arka tekerler arasi ciddi fark var.

Aracınız
Otoparkta gelip baksaniz benim fc1 in sol arkaya yatikligini bariz gozunuze carpar, sol on tekerlerde yukseklik farki yok. Arka tekerler arasi ciddi fark var.
Çok fazla mı hocam?

Yani 1 cm kadara yakin fark var neredeyse. Yani bendeki iki araçta ölçmeden bile gözle rahat görülüyor.

DMR

Özel Üye
Ad Soyad
Alper D
Aracınız
Civic FC5 2020
Çok fazla mı hocam?

Yani 1 cm kadara yakin fark var neredeyse. Yani bendeki iki araçta ölçmeden bile gözle rahat görülüyor.

Simdi duz zeminde lastik basinclarinida kontrol edip olctum, ayni otoparkta arkadaki yeni civic fe kasa ve city araclar duz duruyordu, artik serviste bir sekil parca degisimi gerekiyor.

Ekli dosyalar

• IMG_4437.jpeg
    IMG_4437.jpeg
    368.1 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_4436.jpeg
    IMG_4436.jpeg
    388.1 KB · Görüntüleme: 6
Geri