Konuya cevap cer

Geçmiş olsun öncelikle. Deneyiminiz, başta şahsımı hesaba katarak, kurallara uymayı alışkanlık haline getirmemiz gerektiğinin tatsız bir örneği olmuş. İki en kötüyü hesap edin aksiyonunuzu alın. Çünkü umut bu toprakları, en azından kısa vade için, terketti, Tolkien’in dediği gibi. İlki bütün bir maliyetin üstünüze kalma durumu. İkincisi tamir süreci. 27 Aralık 2019’da tuhaf bir kaza geçirdim. Sivil aracıyla görevden dönen 4 polis memuru, bölünmüş yol çalışmasını fark etmediği için, karşıdan gelen kamyonun altında kalıyordu. Uzun lafın kısası aracın arkasına daldılar. Olay, Şırnak/Merkez Cudi Dağı. Başka bir deyişle özel güvenlik bölgesi. Hemen Ejderler geldi devam etmemiz için. Tutanağı tuttuk ve askeri güvenlik talimatına uyduk. Araç kazalı haliyle tam 520 km yol gitti. Seyir süresince deneyimim şasi problemi olmadığına yönelikti. Malatya’da saniyede akrabalarımın yanına götürdüğümde sol arka lamba, tampon ve tampon demiri değişimi; sol arka çamurluk, arka panel, bagaj kapı ve havuzunda düzeltmenin olacağını 7-8 bin masraf olacığını söylediler. Ancak arabanın yaşı genç ve kusurlu taraf olmadığım için serviste yaptırmamın faydama olcağını belirttiler. Uzatmayayım, servis sanayicin düzeltme dediklerini de değiştirdi. Üzerine sol arka şasi kolunu da. 24.500 hasar işledi tramere. Sigorta sovtaj çalışması yaptı. Ağır hasarı kabul edip etmeyeceğimi sorduğunda olumsuz yanıt verdim. Malum pandemi başlamıştı fiyatlar artıyordu; araçlar ise bulunamıyordu. Parça bile 3,5 ay sonra gelmişti. Aracı hala kullanıyorum, 110 bin km’de hiç bir olumsuzluk yaşamadım. Şırnak-Ankara-Bursa arası aylık seyahatlerime devam ediyorum. Eğer kısa vadede yeni bir araç alacak durumunuz yoksa, araç üç yaş altında ve orijinal parça değişimi uygulanabiliyorsa, bulunduğunuz bölgede yetkili servisin işçiliği iyi ise ve en önemlisi satsanız dahi alanında bir can olduğunu dikkate alıyorsanız servise gidin derim. Tekrardan size geçmiş olsun, bütün forumdaşlardan her türlü kötülük uzak olsun.

Not: Andığım kazaya yönelik iki kare. [ATTACH=full]270795[/ATTACH][ATTACH=full]270796[/ATTACH]

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Geri