Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Honda civiclerde lastik içinde direk sensör yok...Şase Denge ve lastik dönü hızında (lastik dönü sayısı sapmalarında) değişimlerde uyarı devreye giriyor...Dolayısıyla cisim batması, jant kenarından hava kaçağı ve lastik inmesi gibi durumlarda devreye giriyor..
Tabi direk lastik içi sensör olsa bu başımıza gelen olaylar olmaz.....En direk lastik uyarı sisteminde böyle saçma hatalar görülebiliyor...iyi günler
Hocam aracı daha sonra kullanma fırsatım olmadı, ama biraz önce otoparka inip elimdeki dijital basınç ölçer ile lastikleri ölçtüm. Öncelikle lastikler sıcakken hepsine 33 diye bastığım hava, bugün soğukken ölçtüğümde sağ ön lastikte 29 diğer üç lastikte 30 olarak çıktı. Normalde sıcak lastiğe hava basmazdım ama bu sefer yapmak zorunda kaldım. Ayrıca elimdeki dijital ölçer de her zaman Shell’de bastığım hava ile hemen hemen aynı değerleri gösteriyordu. Galiba sağ ön lastikte gözden kaçırdığım küçükte olsa bir kaçak var. İlerleyen günlerde belli olur ve lastikçiye gideceğim gibi görünüyor.
Hocam merhaba. Çözdünüz mü lastik işini? Bende de kışlık var şuan. İstanbul'da 20 gündür alalı aracı yakmadı. Son 1 haftadır yakıyor uyarı. Anlamadık. Sıfırladık yine oldu hava soğudu ondan mı, kışlık ondan mı, anlam veremedim.
Her verdiğinde sıfırlayın ve ara arada kontrol edin havasini.
Daha vemeyecek.
Gecen onlere bende sıfır lastik aldım 1 hafta verdi şimdi vermiyor artık.
O günden beri bende bir daha uyarı çıkmadı hocam. Sağ ön lastik havası da diğerleri gibi normal şu an. 26 basınca düştüğü için uyarı verdiği aşikar ama neden sadece sağ ön lastiğin bu kadar düştüğünü ve şu an normal kaldığını anlamadım. 10 yıldır hiç başıma böyle bir olay gelmemişti.
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.