Civic FC5 Lastik Önerisi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan siracalan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cozef

0
Aracınız
Kullandığım en berbat lastik üzerinde gelen Bridgestone'lar. Aşırı sesli bir lastik, malum hondalarda yalıtım da düşük olunca kafa ütüleyen bir lastik. Sonbaharda uzun araştırmalar sonucu fiyat/performans olarak Hankook Ventus Prime 4 ve Falken Ziex arasında kalmıştım, yabancı sitelerdeki testlerde ve honda, diğer marka kullananların olumlu yorumlarıyla falken aldım. Bu hafta değiştirecektim ancak birden kar yağışı çıkınca haftaya kaldı. Aslında aklımda Goodyear EGP 2 vardı ama onların adedi 5 bin TL iken ben Falken i 2.800-TL ye aldım 2024 model lastikleri.
hocam nerden aldın bizde alalım

cozef

0
Aracınız
tmmdır hocam ebat olarak 205/55/16 olanlar nasıl acaba fiyat farkedio emin olamadım

Ad Soyad
Siraç
Aracınız
Civic FC5 2020
Hankook Ventus Prime 4

prime 4 için de ıslak zeminde yol tutuş performanısının A kalitede olduğunu görebiliyoruz. Ayrıca yakıt ve gürültü konusunda da iddialı. continental premiumcontact 7 ile bunun arasında gidip geliyorum hala ama net bir görüş oluşmadı kafamda henüz araştırıyorum. Şu an için hankook'a daha yakınım ama diğeri de aklıma takılıyor.

Ad Soyad
Siraç
Aracınız
Civic FC5 2020
tmmdır hocam ebat olarak 205/55/16 olanlar nasıl acaba fiyat farkedio emin olamadım
bir tanıdığım yakın zamanda aldı 205 ebatında normalde 215 olması lazım. 1 cm fark varmış aralarında çok sorun olmayacağını söyledi kullanıyor şu an. Ama ben aracın birebir ebatı neyse o olması taraftarıyım. 205 ile 215 arasında epey bir fiyat farkı var ama evet

Ad Soyad
asdemirtas
Aracınız
Civic FC5 2021
bir tanıdığım yakın zamanda aldı 205 ebatında normalde 215 olması lazım. 1 cm fark varmış aralarında çok sorun olmayacağını söyledi kullanıyor şu an. Ama ben aracın birebir ebatı neyse o olması taraftarıyım. 205 ile 215 arasında epey bir fiyat farkı var ama evet

205-55-16 ile 215-55-16 arasında -1,6% fark var, %3 e kadar makul görülüyor. 205 ebatlar fiyat olarak daha uygun, ancak yol tutuş, kuru zeminde tutuş gibi sayfanın alt kısımlarında artı ve eksi yönleri yazıyor. sayfada yazılanları çeviri ile değerlendirebilirsiniz.

215 için en iyi fiyat-performans lastikleri hankook ve falken şuan.

Ad Soyad
sef gngr
Aracınız
Civic FC5 2019
Lassa Revola kullanıyorum. ıslak zemin performansı harika. etiket değerleri A ve B. Tavsiye olunur.

Ad Soyad
asdemirtas
Aracınız
Civic FC5 2021
Kışlık lastiklerden, sonbaharda yeni sıfır olarak aldığım lastiklere geçiş yaptım.

Falken Ziex ZE310 Ecorun, 215-55-16 97v XL model lastikler,
Islak: A, Yakıt: C, Ses: 69db

Kışlık lastiklerim de sessizdi ama bunlar gerçekten çok sessiz lastiklermiş. Sanki başka bir araba sürüyorum gibi geldi. Hem sürüş zevki hem sessiz olmasını beğendim. Gerçi lastikçide değiştikten sonra sabaha kadar ön sol lastik durduğu yerde inmiş. Satın aldığım kişi araçla beraber verilen çakmaklıkla beslenen şişirme pompasını hediye etmişti. 3 dk da şişirdim, sanırım sibop iğnesinden kaynaklı sorun oldu, şuan yok. Lastik düşünenlere, sessizlik ve konfor isteyenlere tavsiye ederim.

Geri