- Aracınız
- Civic FK7 HB 2017
bende fabrika çıkışı arabanın üzerinde gelen michelin prymacy 3 lerden memnun değilim kuru zeminde çok kayıyorlar motor normal binek otomobile göre biraz kuvvetli olunca bu gücü yere aktarmada ciddi sorunlar yaratıyor, kuru zemin frenaj da kötü 30-40km hızlarda abs devreye giriyor ve 50km hıza ulaştıktan sonra asfalt zeminde dipgaz yapınca patinaj yapıyor hızlanamıyorum tekerlek dönüyor civic yürümüyor, virajlarda bir ön bir arka kaydırıyorum, 235 45 R17 lastiklerden ithal olanlar epey pahalı ancak kuru zeminde yere fukara sümüğü gibi yapışsın istiyorum ve bunun için bridgestone potenza serisi S01 yada T001 gibi lastiğe 4000 lira mı versem? yoksa gidip petlas fabrikasında üretilen falken ziex lere 2000 lira mı versem fukara sümüğü gibi yere yapışır mı? karar veremedim.
eski arabam hyundai getz idi şu an FK7 civic e biniyorum ve viraj giriş çıkış hızlarım getz den yavaş, çünki getz in kaymadığı yavaş virajlarda kayıyor hızlı virajlarda ise fazla problem yok. Getz in üzerinde bridgestone B330 evo vardı 6 yıl boyunca ne bir çatlama yaptı nede aşındı 6 yıl 45000km sonrası 4,5mm diş derinliği varken o arabayı sattım. Gürültülü ve fazla yaktıran lastiklerdi ama yere basardı.
Lastik gürültüsü, sürüş konforu ve yakıt tasarrufu ise tamamen önemsiz benim için, yere yapışsın istiyorum. Ne takmak lazım acaba?
eski arabam hyundai getz idi şu an FK7 civic e biniyorum ve viraj giriş çıkış hızlarım getz den yavaş, çünki getz in kaymadığı yavaş virajlarda kayıyor hızlı virajlarda ise fazla problem yok. Getz in üzerinde bridgestone B330 evo vardı 6 yıl boyunca ne bir çatlama yaptı nede aşındı 6 yıl 45000km sonrası 4,5mm diş derinliği varken o arabayı sattım. Gürültülü ve fazla yaktıran lastiklerdi ama yere basardı.
Lastik gürültüsü, sürüş konforu ve yakıt tasarrufu ise tamamen önemsiz benim için, yere yapışsın istiyorum. Ne takmak lazım acaba?