Bu grupta tartışmasız en iyisi goodywar 4seasons'dur. Ancak fiyatı pahalı. Çok dengeli bir lastiktir yaz ve kış şartları olarak.
Michelin crossclimate ise yazlık lastiklere çok yakın özelliktedir. Islak zeminde de oldukça başarılıdır ama kar ve buz şartlarında sizi yolda bırakabilir. Aslında İstanbul gibi bir ilklim için gayet uygundur. Fiyat olarak 4seasons'tan daha pahalıdır. Tartışmasız crossclimate alacağıma 4seasons alırdım.
Falken euroallseason as210 yaklaşık 30000km'dir fd6 civic'imde ve 2500kmdir qashqai'mde kullanıyorum. Genel olarak kışlık özellikleri baskın bir lastik ve rakiplerine göre bariz yakıtı artırıyor. 10 15 gün önce 215/55/17 ebatını 600 liradan aldım bende. Genel olarak konforlu bir lastik. Ama deseninden ve kış özellikleri baskın olduğu için diğerlerine göre biraz daha yol sesi yapıyor. Ama beni çokta rahatsız etmiyor açıkçası.
Ekonomik olsun diyorsanız bu 3 lastik için as210. Bunların dışında uygun fiyatlı olarak hankook'un yeni bir modeli var, ona bakabilirsiniz. Ama ilklim şartları olarak crossclimate iş görür İstanbul'da.
Yinede ben 4seasons'u tek geçerim. Ekonomik yönünü düşünmesem as210'a falan hiç bakmam.
SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi