Hocam benim komşuda var 2015 siyah fabrikada montajlı eco olandan. Ama benim 2016 sonradan taktırdım. Dediğiniz gibi konu tartışılır ama fabrikasyonda olsa sonuçta araç banttan indikten sonra brc desteği ile fabrikanın farklı bir yerinde montaj yapıldı.Ben aldığım sattığım bindiğim
Ya da eş dost akraba arkadaşa ait olan FB7 leri hep kontrol ettim, henüz denk gelmedim fabrikasyon olanına.
Siz var diyorsanız denk gelmissinizdir.
Eyvallah derim, zira güncelliğini yitirmiş bir konu bu.
Ama kendi aracını kontrol ettirmek isteyenler, herhangi bir yetkili BRC bayisine gidip araç ruhsatı ile şasi numarası ile kontrol ettirebilir.
Hocam o yazı aracın Eco model olduğunu gösteriyor (bendeki 2013 modelde de mevcut) yani arac LPGye özel parçalara sahip ve üst silindir kapağı da bunlardan biri. Ancak FB7lerin Eco modellerinde 2015 Ekimden sonra araçlar fabrikadan hazır LPG montajlı geldi, bu tarihte önce montajlar araç satışından önce bayilerde yapılıyordu. Mesela Eco modelli Civic alıp LPG montajı yaptırmama seçeneği de vardıArkadaşlar, motor üst kapakta LPG ibaresi varsa fabrikasyon lpglidir. Eğer fotodaki lpg yazısı yoksa, fabrikada veya bayide araç banttan indikten sonra lpg montajı yapılmıştır.
Ekli dosyayı görüntüle 265321
Ben aldığım sattığım bindiğim
Ya da eş dost akraba arkadaşa ait olan FB7 leri hep kontrol ettim, henüz denk gelmedim fabrikasyon olanına.
Siz var diyorsanız denk gelmissinizdir.
Eyvallah derim, zira güncelliğini yitirmiş bir konu bu.
Ama kendi aracını kontrol ettirmek isteyenler, herhangi bir yetkili BRC bayisine gidip araç ruhsatı ile şasi numarası ile kontrol ettirebilir.
Bir şey daha öğrendik ???Hocam o yazı aracın Eco model olduğunu gösteriyor (bendeki 2013 modelde de mevcut) yani arac LPGye özel parçalara sahip ve üst silindir kapağı da bunlardan biri. Ancak FB7lerin Eco modellerinde 2015 Ekimden sonra araçlar fabrikadan hazır LPG montajlı geldi, bu tarihte önce montajlar araç satışından önce bayilerde yapılıyordu. Mesela Eco modelli Civic alıp LPG montajı yaptırmama seçeneği de vardı
FC5te zaten bu ayrım olmadı Eco modelse hepsi fabrikadan montajlı
Tesekkur ediyorum. Bi konuda varsa tecrubenize danismak istiyorum aracimin airbag lambasi yandi koltuğu çekerken.bosch servisinde bilgisayara baglattim yolcu hava yastigi yuksek direnç gibi birsey yaziyodu arizayi sildiler ama geri gorus ekraninin orda araci ilk calistirdigimda passerger off yaziyor servise gitmeye zamanim da yok neden yanmis olabilr kiBu hikaye çok uzun... Ve gerçek kahramanlarını tanıyorum. 2011 den itibaren bu sürecin canlı tanıklığını da yaptım.
Burada tek tek firma ismi zikretmek yanlış olur, Honda Türkiye ye çok fazla destek oldular.
Fabrikasyon LPG olayını fc5 civic ile gerçekleştirdiler. ( Brc nin yazılimcıları ile koordineli bir şekilde. )
Haber ve fotoğraf doğru ancak olay gerçekleşmedi.
Ben bu güne kadar BRC nin bayi sayfasından 10 larca fb7 kontrol ettim, ettirdim hiç birinde montaj yeri fabrika değil di... Ki... araçlar bayilerce muayeneye tabu tutuluyordu.
Bu konuda aracının Fabrikasyon LPG olduğunu düşünen biri varsa Muayene bilgilerini kontrol etsin... görecek ki araç daha 50 - 60 km ye gelmeden tuvturk muayenesine girmiş...
cevabınız rahatlattı teşekkürler, nedense bir anda aklıma öyle birşey takılmıştı.Merhaba, LPG muayenesi diye bir şey yok. Egzoz muayenesi var, onu da gittiğiniz yerde yaparlar muhtemelen.
Redmi Note 7 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.