Civic FC5 Lpg ve benzin tüketimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ywzckr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aracı aldığımdan beri hep OPET LPG kullanıyordum.
Ortalama yakıt tüketimim 8-8,5 Lt/100 km civarlarındaydı hep,
2.000 km den sonra ; 1 depo BP LPG aldım, sonra 2 depo SHELL LPG aldım,
Tüketim 10-10,5 Lt/100 km lere çıktı.
Pazar günü tekrar SHELL LPG aldım, şu an 50 km civarında yol yaptım,şu an 8,3 Lt/100 km. görünüyor.
şu an toplam km. 2.700 civarında.
İlginç bir durum.. :unsure: Farklı LPG ye uyum kaynaklı olabilir mi acaba diye düşünüyorum.

Aracı aldığımdan beri hep OPET LPG kullanıyordum.
Ortalama yakıt tüketimim 8-8,5 Lt/100 km civarlarındaydı hep,
2.000 km den sonra ; 1 depo BP LPG aldım, sonra 2 depo SHELL LPG aldım,
Tüketim 10-10,5 Lt/100 km lere çıktı.
Pazar günü tekrar SHELL LPG aldım, şu an 50 km civarında yol yaptım,şu an 8,3 Lt/100 km. görünüyor.
şu an toplam km. 2.700 civarında.
İlginç bir durum.. :unsure: Farklı LPG ye uyum kaynaklı olabilir mi acaba diye düşünüyorum.
Hangi şehir için bu 8-9 lt LPG çok iyi değil mi daha ne olsun

@ENOVA Kütahya için.
Tamam haklısınız,kötü bir tüketim değil, bu artış-düşüş farklılık kaynağı ne olabilir, LPG şirket farkı mı diye düşündüm ben de..

@ENOVA Kütahya için.
Tamam haklısınız,kötü bir tüketim değil, bu artış-düşüş farklılık kaynağı ne olabilir, LPG şirket farkı mı diye düşündüm ben de..
Evet ? bence hava şartıda etken olmuştur Kütahya benim bildiğim soğumuştur artık iyice ? ama 10-11 arası burda İstanbul içinde normal değerler olarak baz alıyoruz artık

fabrikasyon lpg li araçlarda ayarları gören oldumu..bence bizim araçlarda belli bir devirden sonra benzin takviyesi var.eskiden clio 4 ümde atiker lpg vardı. Ayarlarımı kendim yapıyordum..Honda da bırak ayar yapmayı motor suyu kapağını açamadım :)

@erkan2559 Yakıyor mu benzin acaba ben çok dikkat etmedim ama yarım depo benzinden aşağı düşürmemeye çalışıyorum uzun yolda LPG 7-8 aralığında kasmadan 100-120 arasında gidince şehiriçi 10-12 arasında istanbul içi buda dizel araçlar la hemen hemen aynı gibi fakat benzin işin içine girince fark olur diye düşünüyorum

1 depo ile şehir içi eco kapalı 377 km gittim. İzmitte kullandım hep.
Hocam bu değeri bir açalım. Alışık olmadığımız bir durum. [emoji4]
Ortalama hız?
Ortalama litre değeri?
Toplam kaç litre?
Baştaki benzin kullanımı?

Faaliyet ayn-ı lezzettir...

Geri