Civic FC5 LPG'de Gelen Ses?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zalımus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aracınız
Forumda birkaç başlık altında konusu geçen, araç lpg'ye geçince gelen uğultu (trrrrrrr) şeklindeki ses hakkında sorun yaşayan kişiler olarak bu başlık altında toplanmayı, bulunan çözümleri bu başlık altında paylaşmayı istiyorum. Öncelikle aracımdan 700 km civarında hafif bir uğultu olarak gelmeye başlayan ses şuan(2000kmde aracım) özellikle rölanti beklemelerini çekilmez hale getirdi. Benzindeyken her hangi bir sorun yokken, motor gayet sessizken. aracımı lpg'ye geçirince ses 5-6 sn içinde oluşuyor. Benzine atınca aynı şekilde 5-6 saniye içinde kesiliyor. Ses için 2 kere servise gittim. Servisteki farklı ustalardan biri bunun lpgnin hortumlardan geçerken gelen ses olduğunu, diğeri bunun brc enjektörlerinden kaynaklandığını sonuncusuda tüm arabalarda olduğunu söyledi. servis görevlisi bu sesin normal olduğunu hatta bu sese alışmam motor sesi kabul etmem gerektiğini söyledi. fakat neredeyse dizel araç sesi kadar rahatsız edici bu sesin normal olduğunu düşünmüyorum. aynı sorunu yaşayan veya çözüm bulan arkadaşlar bu başlık altında açıklarlarsa çok sevinirim.

Merhabalar . Iki senedir 2007 civic kullanicisiyim . Geçen takoz değişimi yaptım . Sonra müthiş bir brc sesi duyulmaya başlandı. Ustaya gittim eliyle bir yerleri tuttu ses kesildi lpg filtresi bir yere sürtüyormuş. Sabitledi sonra yine ses devam ediyor . Demek ki bir yeri atladık . Velhasıl enjektör sesi değil içeri gelen bir yerler bir yerlere sürtüyor . Arabanin içinde duramıyorum . Ankaradayım ne yapabilirim . Var mı.saglam lpg ci bu sıkıntıyı çözecek

Ad Soyad
Gökhan karaca
Aracınız
Civic FC5 2020
Abiler fc5 yeni aldım. Lpgde böyle uğultu vınnnn sesi geliyor. Yaklaşık 2 haftadır felan var benzinde bı ses yok lpgde var. Başına böyle bşrşey gelen var mı

Geri