Civic FD6 Motor tak tak vurma sesi?

Ad Soyad
Onur özmen
Aracınız
Civic FD6 2009
Arkadaşlar merhaba , fd6 aracımın enjektör ve buji değişiminden sonra motorundan ses gelmeye başladı. Aracı ilk çalıştırdığımda ses çok belirgin fakat ısınınca çok aza düşüyor. Gösterdiğim ustalar motor inecek, üst kapak açılacak Subap kapağı vuruyor yatak sarmış şeklinde çelişkide kaldılar. Bu video arızanın yaşandığı ilk gün çektiğim video ses şu an daha aza indi. Aynı ses arızasını yaşayan bilgisi olan varsa sevininirim.

@Onur605

Gaz verince ses yoğunlaşıyor mu?

LPG ve benzinde ayrı yakıtlarda da aynısını yapıyor mu? (Benzin enjektöründen olup olmadığını LPG de deneyerek anlayabilirsiniz)

Bu islemlere ilave olarak son zamanda subap ayarı yaptırdınız mı?

Enjektör ve buji değişimi yapılırken içeriye birşey kaçırmış olabilirler.

Kamera ile yanma odasına bir baktırın.

Ses üst kapak, subaplardan geliyor gibi. Direkt motor inecek diyen ustalardan uzak durmanı tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Hocam arıza gerçekleşmeden 1 gün önce buji enjektör değişimi yaptırdım en başta enjektör sesi gibi geldi benzinde denedim ses kesilmedi. Subap ayarını 10.000km önce yaptırdım ustalara daha öncesinde sordum ayarın iyi gerek yok dediler. Ustaların çoğunluğu Subap sesi olduğunu söyledi ama hangi ustaya göstereceğimi şaşırdım. Üst kapak açmaya 50 bin isteyen usta var motoru komple indirip yapmaya 50 bin isteyen de var. Sıcakken ses çok
azalıyor gaza basıp gittiğimde vurma sesi hızlanıyor sadece

Hocam arıza gerçekleşmeden 1 gün önce buji enjektör değişimi yaptırdım en başta enjektör sesi gibi geldi benzinde denedim ses kesilmedi. Subap ayarını 10.000km önce yaptırdım ustalara daha öncesinde sordum ayarın iyi gerek yok dediler. Ustaların çoğunluğu Subap sesi olduğunu söyledi ama hangi ustaya göstereceğimi şaşırdım. Üst kapak açmaya 50 bin isteyen usta var motoru komple indirip yapmaya 50 bin isteyen de var. Sıcakken ses çok
azalıyor gaza basıp gittiğimde vurma sesi hızlanıyor sadece
Buji ve enjektör değiştirdiğiniz yere sordunuz mu?
Oncesinde olmayıp işlem sonrası olması düşündürücü.

Yani bu sesin hem LPG de hem de benzinde mevcut olduğunu anlıyorum.

Uyumsuz enjektör veya buji takılmış ta olabilir. Eski parçaları takip bir denettirin.

Buji ve enjektör değiştirdiğiniz yere sordunuz mu?
Oncesinde olmayıp işlem sonrası olması düşündürücü.

Yani bu sesin hem LPG de hem de benzinde mevcut olduğunu anlıyorum.

Uyumsuz enjektör veya buji takılmış ta olabilir. Eski parçaları takip bir denettirin.
Hocam bugün kamera buldum ve buji gözünden içerisini izledik. Çıkartılan bujiden düşen talaş pistona zarar vermiş. Anlayacağın pistonla vedalaştık ve motoru elimize aldık😅

Ekli dosyalar

• IMG_9877.jpeg
    IMG_9877.jpeg
    364.5 KB · Görüntüleme: 5
Nasil bir talaşmış, anlamak gerçekten güç. Bu yüzden buji değişimini her zaman kendim yaparım.

Tanımadığınız ilk defa gittiğiniz bir yer ise, işlem yapılırken aracın başında değildiyseniz art niyet aranabilir.

O düşen parça her neyse pinpon topu gibi üst kapak ile piston arasında sekip, üst kapak da dahil her yere zarar vermiştir. Umarım üst kapak kurtarılır, yoksa üst kapak da değiştirmeniz gerekecek.

Geçmiş olsun.

Hocam bugün kamera buldum ve buji gözünden içerisini izledik. Çıkartılan bujiden düşen talaş pistona zarar vermiş. Anlayacağın pistonla vedalaştık ve motoru elimize aldık😅
Yanlış anlamayın da bu talaş gibi durmuyor. O kadar buji değiştim. Ara ara söküp temizledim. Böyle birşeyle karşılaşmadım.

Nasil bir talaşmış, anlamak gerçekten güç. Bu yüzden buji değişimini her zaman kendim yaparım.

Tanımadığınız ilk defa gittiğiniz bir yer ise, işlem yapılırken aracın başında değildiyseniz art niyet aranabilir.

O düşen parça her neyse pinpon topu gibi üst kapak ile piston arasında sekip, üst kapak da dahil her yere zarar vermiştir. Umarım üst kapak kurtarılır, yoksa üst kapak da değiştirmeniz gerekecek.

Geçmiş olsun.
Maalesef öyle , kapalı kutu olduğu için sadece pistonu görebiliyoruz açıldıktan sonra daha net anlaşılacak. Eğer gömleğe zarar verdiyse rektefiye gerekecek

Yanlış anlamayın da bu talaş gibi durmuyor. O kadar buji değiştim. Ara ara söküp temizledim. Böyle birşeyle karşılaşmadım.
Hocam değişim sırasında bende oradaydım benden önceki sahibinin taktırdığı bujiyi takan usta maalesef takarken bujiye yeterince zarar vermiş. Buji çıkartıldığında iş işten geçmişti mıknatıs ile kontrol edildi ama maalesef yine de girmiş içerisine. Yaklaşık 15 usta gezdim az kalsın yatak sesi diye motoru indireceklerdi kamera ile işi çözdük.

Geri