Civic FB7 Motor yağı önerilerisi?

Aracınız
Civic FB7 2014
Aracım 2014 model 131000 km yıllık bakım yaptıracağım yağ önerilerinizi alabilir miyim hangi yağ daha iyi olur

2012 Fb7 aldım. Aldığım adam 0w20 koymuş ve yeni değiştirmiş. Tanıdık bir yağcıya gösterdim. Osmaniye de bu incelikte yağ konulmaz felan dedi. Arabayı da Osmaniye’den almıştım zaten daha 1.000 km olmuş yaptıralı. Hangi yağı koymalıyım,bu yağı değiştirmeli miyim ?

Fb7 için 0w20 den şaşmayın hocam. Marka olarakta motul eco lite öneriyorum.

2012 Fb7 aldım. Aldığım adam 0w20 koymuş ve yeni değiştirmiş. Tanıdık bir yağcıya gösterdim. Osmaniye de bu incelikte yağ konulmaz felan dedi. Arabayı da Osmaniye’den almıştım zaten daha 1.000 km olmuş yaptıralı. Hangi yağı koymalıyım,bu yağı değiştirmeli miyim ?
Hocam usta kullandığın aracın kullanım kılavuzuna hiç bakmamış. Fb7 kasa araçlara 0w20 numara yağ konabilir. Ama kilometre yüksektir, yağ azalması yapıyordur. O zaman 5w30'a geçilebilir. Daha yeni bakım yapılmış. Sıcak motor düz zemin stop et, 5 dakika sonra yağ seviyesini kontrol edin. 5.000 yapın tekrar kontrol edin. 10.000 bakımda tekrar bakın. Bir sonraki bakımda ona göre hareket edersiniz. Ama LPG'de daima spor tarzı kullanım var ise 5w40 daha iyi olabilir.
Yağ bilindik marka olup, orjinal ürün kullanmaya dikkat edin. Keyifli sürüşler dilerim.

Geri