Civic FC5 Multimedya tema değiştirme FC1-FC5-FK7

Katılım
25 Ocak 2018
Mesajlar
1,928
Tepki puanı
2,189
Yaş
32
Konum
Aydın
Ad Soyad
Gökhan Bakkal
Yaş
31
Aracınız
Civic FC5 2017
Merhaba hocam multimedyalar video oynatıyormu hb fk7 var bendede bizdede olurmu


iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
merhaba, evet video oynatıyor.
hareket halinde video oynatması için ya kablo kesim işlemi yapılması gerekiyor, ya da farklı bir yazılım yükleyerek engeli kaldırabiliyorsunuz.
 
Katılım
27 Eyl 2019
Mesajlar
61
Tepki puanı
26
Konum
adıyaman
Aracınız
Civic FC5 2021
Hiç gerek yok kabloya Felan eğer aracınız android auto' uyumluysa çok kolay Android auto apk ve sstore apk veya AAAD.apk dosyalarını al telefona kur ve kurarken mutlaka bilinmeyen kaynaklar aktif olmalı evya apple kullanıyorsanız APPL CAR PLAY de kullanabilirisniz iphone'ler için





android üzerinde android oto logosu

istediğiniz Android Auto'yu Android akıllı telefonunuza indirin ve yükleyinama tam olarak nasıl olduğunu bilmiyorsun. Ya da nasıl yapılacağını biliyorsun, ama bazı sorunların var.
Panik yapmayın, bu makaleyi size yardımcı olmak için yazdık uygulamayı telefonunuza doğru şekilde yükleyin.
İlk olarak, Android Auto'yu indirmek ve yüklemek için standart prosedürü açıklayacağız.


Daha sonra, daha özel durumları göreceğiz ve karşılaşabileceğiniz sorunlar, göre android sürümü sahip olun.

ANDROİD AUTO'YU ANDROİD TELEFONUNUZA NASIL YÜKLEYEBİLİRSİNİZ?​

Sahip olduğunuz Android sürümüne bağlı olarak prosedür farklıdır. Nitekim, en son Android 10 güncellemesinden bu yana, Android auto, doğrudan telefonunuza dahil edilecektir.
Bunu size aşağıdaki paragrafta detaylı olarak açıklayacağız. Öncelikle, telefonunuzda varsa ne yapacağımızı görelim. 6 ile 9 arası Android sürümü.
Eğer bilmiyorsanız telefonunuzda hangi Android sürümü yüklü?, gidin:


  • Parametreler
  • Telefon hakkında

ANDROİD 6 - 9: ANDROİD AUTO'YU PLAY-STORE'DAN İNDİRİN​

amacıyla telefonunuzda Android auto kullanın Android'in eski sürümleri için mantıksal olarak oyun mağazasından indirin.
İşte bir bu görüntüye doğrudan bağlantı, böylece akıllı telefonunuza yükleyebilirsiniz:
android akıllı telefon için play store android auto'dan indirmek için bağlantı
Farklı başlatma adımlarını izleyerek normal olarak telefonunuza kurun. Tamamlandığında, şuna benzeyen bir ekrana sahip olacaksınız:
Android'in eski sürümünde android auto


ANDROİD 10: ANDROİD AUTO, AKILLI TELEFONUNUZDA ZATEN YÜKLÜ​

Yukarıda açıklandığı gibi, zaten telefonunuzdaki uygulamaların listesi. Ancak, diğerleri gibi görünmeyebilir. Onu bulmak için git telefon ayarlarınızda, sonra yazın Android otomatikaşağıdaki örnekte olduğu gibi:
Android 10'da android auto

Bulduğunuzda, başlatmak için üzerine tıklayın. Bu nedenle, onu işletim kriterlerinize göre yapılandırabileceksiniz.
parametres-android-auto-Android-1-478x1024.jpg

Yukarıdaki bu fotoğrafta gösterildiği gibi, herhangi bir sorununuz varsa bağlantı yardımına sahipsiniz. Bu sizi bir web yardım sayfasına yönlendirecektir.


ANDROİD AUTO'YU KULLANMAK İÇİN AKILLI TELEFONUNUZU ARABANIZA BAĞLAYIN​

Uygulamayı yapılandırıp başlattığınızda, kullandığınız uygulamanın hangi sürümü olursa olsun, akıllı telefonunuzu arabanıza bağlayabileceksiniz. Bu açıkça ima eder aracınızda bir ekran var.
Durum böyleyse, Android Auto'yu yüklemek ve kullanmak için, telefonunuzu arabanıza USB kablosuyla veya Bluetooth ile bağlamanız yeterlidir. burada daha detaylı adımlar faydalanmak için Android Auto'nun araç içi ekranında.


  1. Aracınızı çalıştırın
  2. Akıllı telefonunuzun kilidini açın ve Android Auto'yu başlat
  3. İndirin ve kurun son güncellemeler Gerekirse uygulamanın
  4. giriş seninle arabadaki telefon USB kablosu,
  5. Bildirimleri etkinleştirin uygulamada
  6. Bluetooth'u etkinleştir (bu, 6.0 Marshmallow ve sonraki sürümler için otomatik olacaktır)
  7. Aracınızın dokunmatik ekranında Android Auto'yu seçin
İşte Android Auto'yu aracınızda kurmak ve kullanmak için farklı adımlar. "Komutunu kullanmanızı öneririz" Ok Google »Yolda GPS kullanmak için akıllı telefonunuzla iletişim kurmak için. Bununla birlikte, kurulumunda veya kullanımında sorun yaşıyorsanız, neler yapabileceğinizi görelim.

ARABAMA ANDROİD AUTO'YU YÜKLEME VEYA KULLANMA İLE İLGİLİ SORUNLAR​

Maalesef, her şey doğru çalışmıyor olabilir ve Android Auto'yu çalıştırmada zorluklar. Uygulamanızın düzgün çalışmasını sağlamak için uygulamaya koyabileceğiniz bazı ipuçları.

ANDROİD VE ANDROİD AUTO UYGULAMASININ GÜNCEL OLDUĞUNDAN EMİN OLUN​

Birçok yazılım güncellemesi mevcuttur, her zaman güncel olmaya çalışın. Android 5 veya daha eski sürümünüz varsa, yazılımın çok eski olmaya başladığı yer burası olabilir.

TELEFONUNUZU SIFIRLAYIN​

Android Auto uygulamasını kaldırmayı, yeniden yüklemeyi ve ardından telefonunuzu kapatıp tekrar açmayı deneyin. Dünya kadar eski, ama hayal ettiğimizden daha fazla sorunu çözebilecek bir numara.

BAĞLARKEN FARKLI USB KABLOSU KULLANIN​

Telefonunuzu arabanıza bağladığınızda kablo arızalı olabilir. Sorunun orada olup olmadığını görmek için başka bir tane deneyin.


YETERLİ BİR İNTERNET BAĞLANTINIZ OLDUĞUNDAN EMİN OLUN​

Android Auto kullanırken minimum sabit bir internet bağlantısına sahip olmanız gerekir. Alıcı olmayan bir bölgedeyseniz, sorun bu olabilir. Sorunun devam edip etmediğini görmek için etrafta dolaşmaya çalışın. Akıllı telefonunuzda uçak modunu açıp kapattığınızda bazen ağ geri gelir.

İşte nasıl Android Auto'yu indirin ve Android akıllı telefonunuza kurun. Bununla birlikte, hala başka sorunlarınız varsa ve daha özel olarak Waze ile, işte size yardımcı olabilecek bir makale:

istediğiniz Android aut sürümlerini buradan indirebilisiniz https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/

Youtube de anlatım
 
Katılım
27 Eyl 2019
Mesajlar
61
Tepki puanı
26
Konum
adıyaman
Aracınız
Civic FC5 2021
aynı şey APPLE kullanıcıları içinde geçerli İphone kullanıcıları ise APPLE CAR PLAY Kullanacaklar o biraz daha kolay gibi

Apple Car Play ve Android Auto nasıl kurulur, nasıl çalışır?​




Otomobildeki rekabet bilindiği üzere teknoloji yönüyle alevlendi. Google bu aralar Trump’ın talimatıyla her ne kadar Huawei ile uğraşıyorsa da esas rakibi iPhone’un sahibi Apple. Apple ile Google arasındaki büyük savaş otomobillerin multimedya sistemlerinde de nefes almadan sürüyor. İki dünya devinin otomobiller için kullandığı iki sistem var. Biri Android Auto, diğeri Apple Car Play.
Yeni araçların bir çoğunda bu sistemler ortadaki büyük ekranlara kurulu olarak gelmeye başladı. Ama bunları çalıştırmak çok basit olsa da kullanıcıya kalıyor. Çünkü bu sistemler eski düzen radyo veya cd çaların tek tuşuna basmakla çalışmaya başlamıyor.

Öncelikle belirtelim bu iki sistem birbirinin rakibi. Siz cebinizdeki akıllı telefonun kullandığı sisteme göre bunlardan birini seçmelisiniz. Bu yazımızda Apple CarPlay ve Android Auto nedir, nasıl çalışır ve Türkiye’de nasıl kurulur ve kullanılır sorularına cevap verip uzun süreli kullanımıma dayalı incelemelerimi ve deneyimlerimi paylaşacağım.
apple car play ve android auto nasıl çalışır

Apple CarPlay ve Android Auto ne demek?

Apple CarPlay ve Android Auto’yu, otomobillerin multi medya (bilgi-eğlence) sistemleri için hususi olarak geliştirilmiş teknolojik uygulamalar olarak tanımlayabiliriz. Akıllı telefonların özelliklerini arabanızın artık oldukça büyümüş olan ekranına yansıtan sistemler bunlar. Her iki sistemin ana fikri bu.
Akıllı telefonunuza gelen her türlü mesaj, çağrı, arama, resim, video özelliklerini arabanızın ekranınıda gösterilmesini sağlarlar. Buna karşılık ta araç ekranınızda bastığınız tuşların telefonda karşılık bulmasını sağlarlar.
Bu sistemlerin en büyük yararı , akıllı telefonunuzda en güncel haliyle yer alan harita ve navigasyon uygulamalarının da araba ekranına yansımasıdır. Aksi halde eski sistemlerde olduğu gibi usb veya hafıza kartına yüklü harita ve navigasyon programlarının eski sürümler olarak kullanılabilir halde kalırlardı.
Ayrıca şehirlerarası yollarda sadece TRT1 dinlemek zorunda kalmak veya önceden müziklerinizi bir USB veya hafıza kartına yüklemek zorunda kalmıyorsunuz. Akıllı telefonunuzdaki tüm şarkıları, internet radyolarını, başta Spotify gibi uygulamalara bağlı kalarak, internetinizin gücü oranında bağımsız müzik, broadcast ve video odaklı isteklerinizle hoş yolculuklar yapabiliyorsunuz.
Eğer aracınızın müzik sistemi de iyiyse, konser tadında yolculuklar yapabiliyorsunuz.
Her iki teknoloji de yolculuğunuzun keyifli geçmesi için avantajlı kolaylıklar sunuyor.
android-auto.jpg

Apple Car Play ile Android Auto arasındaki farklar

İki sistem arasındaki farklar Apple ile Google sistemleri olan IOS ve Android arasındaki farklar kadar. Her bir sistem kendi altyapısıyla çalışıyor. Tıpkı Iphone ile Android ile çalışan diğer tüm akıllı telefonlar gibi.
Dolayısıyla arabanızdaki Apple Car Play sadece Iphone ile Car Play uygulaması üzerinden bağlantı yapıyor.
Android Auto ise dünyadaki diğer pek çok telefonlardaki Android yazılımıyla bütünleşiyor. (Huawei telefonlar da şimdilik sisteme dahil ama gelecekte ne olur bilinmez)
Navigiasyon ve harita uygulamaları açısından baktığımızda Apple CarPlay sadece Apple Maps ile çalışıyor. Android Auto ise esas olarak Google Maps ile uyum sağlıyor.
Diğer farklardan biri ise Apple iOS sistemi tam olarak arka planda uygulama çalıştırmaya izin vermediğinden; CarPlay ekranında sadece telefonda o an aktif olan uygulama çalışıyor.
Android sistemde ise telefonda herhangi bir uygulamayı Android Auto’dan bağımsız olarak kullanabiliyorsunuz. İş telefonunuzun ram gücüne kalıyor.
android_auto-.jpg

Hangisi daha güvenilir?

Apple CarPlay uygulamaları, Apple tarafından onaylanmış geliştiriciler tarafından yazılıp, kullanıma sunuluyor. Android Auto için herkes uygulama geliştirebilir. Sadece bu uygulamalar Google Play tarafından daha fazla denetime ve onaya mecburdur.

Telefonun ekranı tam olarak yansıtılabiliyor mu?

Gelelim merak edilen bir başka konuya: Telefon ekranı aynen yansıtılabiliyor mu? Arabanın ekranı tam olarak telefon gibi kullanılabiliyor mu?
Bu sorunun cevabı teknik olarak mümkün ama güvenilirlik açısından her iki sistem de buna izin vermiyor.
Her iki programda da Standart harita, SMS ve ses-video oynatıcı yani media uygulamalarının yanı sıra; WhatsApp gibi mesajlaşma ya da Spotify gibi ses uygulamaları araba ekranında da kullanılabiliyor.
Özellikle de emniyet açısından riskli, YouTube gibi uygulamaların Android Auto ve Apple CarPlay’e yakın zamanda gelmesinin pek olası olmadığını söyleyebiliriz.
Her iki sistemde de Siri ya da Google Assistant ile mesajları dinleyebilir ve konuşarak cevaplayabilirsiniz.
google_maps_apple_carplay_.jpeg

Apple Car Play ve Android Auto aracımda kullanılabilir mi?

Hem Apple Car Play hem de Android Auto Türkiye’de asistan sistemleri de dahil kullanılabiliyor. Sorun bu platformlarda değil, onları kullanacak araçlarda. 2017 model arabalarda artık bu sistemlerin kullanımı standart donanımda denebilir. orta ve üst sınıf arabaların yanı sıra alt orta sınıf arabaların multimedya sistemleri bu platformları destekliyor.
Bu iki sistemin kullanılabilmesi için dokunmatik renkli ekran ve iletişim protokollerini destekleyen özel bir USB çıkışı; donanım olarak bulanması da gerekiyor.
Bir de arabadaki multimedya sisteminde kullanılan yazılımın da bu platformları desteklemesi gerekiyor. Buradaki detaylar için yetkili servisinizle görüşmeniz çözüme katkı sağlayabilir. Güncellemeler veya yazılım atmalarla her iki platform arabanızda kullanılabilir hale gelebilir. Ayrıca arabanızın marka ve modeline uygun sosyal medya gruplarında da deneyim paylaşımlarıyla sorunuza cevap bulabilirsiniz.
Bir diğer alternatifiniz ise sonradan temin edeceğiniz elektronik tabletler. Arabanız eski modelse veya bu tür bir sistemi içermiyorsa , satın alacağınız ekranlı sistemi monte ettirerek her iki sistemden akıllı telefonunuza uygun olanı kullanacağınız ortama kavuşabilirsiniz.
Android-Auto_.jpg

Türkiye’de Android Auto ve Apple Car Play nasıl indirilir, nasıl çalıştırılır?

Android Auto’nun Türkiye’de kullanımı nasıl oluyor:
Öncelikle bunun için uygulama indirmeniz gerekiyor. Ama Android Auto resmi olarak Türkiye’yi desteklemiyor. Bu yüzden Google hesabınızda ülke Türkiye olarak tanımlıysa, Google Play’den gerekli uygulamayı indiremiyorsunuz.
Fakat Android Auto uygulamasının kendisi sadece bir arabirim işlevine sahip. Uygulama sistemde bir kaç ayda bir güncelleniyor. Asıl işlevler Google uygulaması tarafından yürütüldüğü için ara güncellemelerde Google uygulamasının güncel olması yeterli.
Gelelim Android Auto uygulamasının nasıl indirebileceğine:
Öncelikle Google Play üzerinde ülkenizi değiştirmelisiniz. Zorlu bir iş ama size genel olarak faydası da olabilir. Ülkenizi değiştirmek isterseniz sizi başka yerdeymiş gibi gösteren VPN uygulamaları size yardım edecektir.

Türkiye’de Apple CarPlay kullanımı

Türkiye Apple Car Play desteği alıyor. Yani Türkiye’de Apple Car Play kullanılır durumda. Platformu kullanmak için App Store’dan herhangi bir uygulama indirmeniz gerekmiyor. Car Play, iPhone akıllı telefonun sisteminde otomatik olarak yüklü; herhangi bir kurulum gerektirmiyor. Yazılım ve donanıma sahip multimedya sistemli bir araba ile iPhone 5 ve sonrası herhangi bir iPhone telefon sahibi olmak yeterli.
Apple CarPlay’in Türkçe bilgi sayfasına şu adresten erişebilirsiniz: https://www.apple.com/tr/ios/carplay/

Android Auto ve Apple Car Play bağlantı ve çalıştırma

Sistem gereksinimlerini tamamladıysanız artık akıllı telefonunuzu USB üzerinden kabloyla aracınıza bağlama etabı sizi bekliyor. İşi bilenler bu kablonun “dandik” olmamasını özellikle belirtiyorlar.
Telefonunuzu aracınıza bağlayınız. Sadece ilk bağlantıyı yaparken aracınız park konumunda olmalı. İki cihazın birbirini tanıdığı bu buluşmadan sonra kiler otomatik olarak kuruluyor.
Aracınızın ekranından telefonunuzun sistemine uygun olan Android Auto veya CarPlay’i seçin. Sistem telefonunuzu otomatik olarak algılar.
Telefonunuzda bağlantınızı onaylayan mesajlar çıkar. Bu mesajlara onay vermeniz gerekiyor. Mesajlar sorumluluğun kullanıcıda olduğunu onaylatan içereklere sahiptir.
Bu işlemlerin sonrasında aracınızın bilgi eğlence sisteminden Android Auto ve Apple CarPlay platformlarından uygun olanı çalıştırabilirsiniz. Hatta direksiyon üzerindeki tuşlarla da kontrol edebilirsiniz.
İyi haber: Siri ve Google Assistant sistemleri Türkçe biliyor. bu asistan programlarını sadece konuşarak; Hey Siri ve OK, Google diyerek de çalıştırabilirsiniz
 
Geri
Üst