Mutlu akü artık eskisi gibi değil derlerdi ya doğruymuş. Aküm iki senesi dolmadan bilhassa soğuk gecelerin sabahında zayıf almaya başlamıştı (bu arada Trabzon sahilinde soğuk dediğim 5-6 derece filan).
Bunun üzerine sanayide bir elektrikçiye kontrol ettirdim ve akım değeri 11.3 gibi çok düşük bir değer çıktı, üstüne bir de kafalarından biri su kaynatmış.
Mutlu akü bölge distribütörü ile temasa geçtiğimde uzak bir ilçede yaşadığım için ilçemdeki bayilerine kontrol ettirdim, oradaki usta da ilk elektrikçinin tesbitini onayladı ve telefon görüşmelerinden sonra değişim için bölge distribütörlüğüne gittim. Burada da aküyü kontrol ettiler ve bu sefer sağlam dediler. Yok marş motoruna baktır, yok bilmem nesine baktır.
Sonra Trabzon büyük sanayide yine mutlu akü bayisi bir elektrikçide çalışan eleman 11 senedir mutlu akünün garantiden değişim yaptığını görmediğini söyledi. Ben de bunun üzerine şikayetvar sitesine başlık açınca merkezden aradılar. Ben kendilerine aynı yere kesinliklikle gitmeyeceğimi yakınlarda başka bir bayilerine gidebileceğimi söylememe rağmen beni yine aynı yerden aradılar. Koca doğu karadenizde bir adresleri daha yok yani.
Neyse işte uzun lafın kısası, mutlu akü efsanesi gerçekten bitmiş. Artık rotamız İnci akü olacak.