Civic FE1 Ön cam açma-kapama sesleri?

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Arkadaşlar havalar ısınmaya başladığı bu günlerde araçı kullanırken sürücü camı açıp kapatmak istediğimde sağ yolcu camının açma kapama sesinden farklı olduğunu fark ettim. Yani sürücü camını tam kaldırıp indirme esnasında sorun yok fakat yarım açık halde iken camı kaldırıp kapatmak istediğimde tuşa bastığım esnada yolcu tarafına göre harekete başladığı ilk anda daha gürültülü olduğunu fark ettim. Ayrıca sürücü tarafı camı yolcu tarafına göre daha hızlı inip kalkıyor. Bu durumu yaşadınız mı? Video çektim yüklendiğinde paylaşacağım

seckins33

Super Moderator
Yönetici
Ad Soyad
*
Aracınız
Civic FC5 2019
Sizin sorun fitilden gibi duruyor
Silikon spray alip camin kaydığı tüm aralara fitillere sıkın büyük ihtimalle gececektir.
Evet fitil olduğunu ilettim servis çalışanına, hatta gözümün önünde söktü fitili ama görünen bir problem yok. Cam motorunu sökmem lazım dedi, motordan olmadığını bildiğim için elletmeyeceğim. Silikon spreyi de sıkmak istemiyorum, camda sürekli iz bırakacak.

Ad Soyad
İBRAHİM ÇAKICI
Aracınız
Civic FE1 2021
Evet fitil olduğunu ilettim servis çalışanına, hatta gözümün önünde söktü fitili ama görünen bir problem yok. Cam motorunu sökmem lazım dedi, motordan olmadığını bildiğim için elletmeyeceğim. Silikon spreyi de sıkmak istemiyorum, camda sürekli iz bırakacak.
Dikey kısımlara sıkarsanız iz olmaz ben her ay sıkıyorum cami süpüren yatay fitile sıkmayın kafi ayrıca ön konsolu torpido göğsünü de silebilirsiniz trim sesi denilen plastik sürtünme sesini gıcırtıyı da aliyor

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Dikey kısımlara sıkarsanız iz olmaz ben her ay sıkıyorum cami süpüren yatay fitile sıkmayın kafi ayrıca ön konsolu torpido göğsünü de silebilirsiniz trim sesi denilen plastik sürtünme sesini gıcırtıyı da aliyor
Wd-40 sıksak fitillerin arasından faydası olur mu acaba

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
kesinlikle WD40 değil arkadaşlar ve yine kesinlikle sadece silikonlu yağ sürmeniz gerekli:

1) Petrol bazlı ürünler fren ekipmanlarına,conta,fitil ve benzeri araç ekipmanlarında kullanılmaz içersinde çok yüksek oranda paraffin yani petrol bazlı kimyasal içerir buda gözünüzle görmesenizde hızla bu kauçuk parçalara zarar verir ömrünü ciddi anlamda kısaltır.

2) WD40 olsun diğer tüm gres türleri olsun suya dayanıklı değildir bu sebeble frenlerde Bosch 100 superfit yada Liqui Moly nin silikon bazlı seti kullanılır : https://www.liquimolyturkey.com/liqui-moly-fren-bakim-seti-

aynı durum fitiller içinde geçerlidir son derece sık nem,tazikli su gibi olumsuz etkenlere direnç gösterebilmeleri için tamamen silikon bazlı yağlar tercih edilmeli.

herşeyi biliyor yada muhallefet ediyor gibi olmak istemem ama sizlere değer verdiğim için ve yurdumuzda maalesef yetkili servisler dahil pek bilinçsiz olduğu için paylaşmak istedim.

bu arada alakasız bir konu biliyorum ama frenler değişecek,bakımı yapılacak ise yukarıda bahsetiğim bosch ve liqui moly yağları olmazsa olmaz onlar ömrü korumak dışında sessizliğide önemli ölçüde sağlayan kilit gereksinimler.

Geri