Ynt: Onemli: On hoparlorler hakkinda bilgi; fotolar; cam filmi montaji esnasinda foto
Ynt: Onemli: On hoparlorler hakkinda bilgi; fotolar; cam filmi montaji esnasinda foto
Yazdiginiz tecrube, benim dun yazdigim mesajdaki teoriyi ispatlar nitelikte. Soyle ki:
a. Onlere 13 cm JBL hoparlor almissiniz ve ses iyi kalite imis.
Sebep: Aracin muzik sistemi ses cikis gucu bu 13 cm JBL hoparlorler icin uygun seviyede.
13 cm hoparlorlerin nominal ses kapasitesi demek ki mevcut muzik sistemi ile optimal seviyede.
(Satin almis oldugunuz 13 cm JBL hoparlorlerin modelini paylasabilir misiniz? )
b. Arkalara 17 cm Pioneer hoparlor almissiniz fakat bu hoparlorler daha kaliteli oldugu halde, aracin
fabrikasyon kagit hoparlorlerinden daha kotu ses vermis.
Sebep: Aracin muzik sisteminin ses cikisi bu 17 cm Pioneer hoparlorler icin dusuk seviyede kaliyor;
hoparlorlerin diyaframi neredeyse hareket bile etmiyor.
c. Muzik sistemine anfi eklemissiniz ve ses seviyesi muhtesem bir fark yaratarak iyilesmis.
Sebep: Arkadaki 17 cm Pioneer hoparlorlere bu sefer yeterli miktarda guc gonderilmis.
====
Benim aracimda Navitech navigasyon cihazi var. Orijinal muzik setini araci satin aldigim gun rafa kaldirdim.
Navitech cihazin ses cikisi 4 x 50 Watt MOSFET anfi. Bunun nominal degeri, yani RMS degeri yaklasik 30 Watt
diye tahmin ediyorum.
RMS 30 Watt gucun yettigi hoparlorler alirsam, sistemden randiman alabilirim diye tahmin ediyorum.
Benim yukarida ozellikle ilgilendigim (a.) maddesi.
Onlere 13 cm JBL hoparlor almissiniz ve ses iyilesmis. Sadece bu ses iyilesmesi yetersiz miydi?
@Can
[quote author=Can link=topic=428.msg5615#msg5615 date=1402182616]
Es7 civic aracım var ve araca elimden geldiğince kendim bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Ses sistemi konusuna gelince; bugüne kadar bagajlarda gördüğüm subwooferlar amfiler çok saçma gelirdi buna değer mi ya derdim. Aracın orijinal sisteminde ses açınca hoparlörlerden gelen cızırtı can sıkmaya başladı. Gidip önlere 13cm 2 yollu jbl aldım gayet güzel geliyordu sesi, arkalara 17cm pioneer aldım fakat aracın dandik kağıt hoparlörlerinden daha kötü ses veriyordu. Pişman oldum yaptığıma. Sonra heveslendim 2. el bir amfi aldım. Montaj için adamlara güvenemediğimden bütün montajı kendim yaptım. Sonra hoparlörleri amfiye bağladım ve sesi açtığımda dünyalar kadar fark vardı. Başlarda subwoofer almayı düşünmüyordum sonra baktım olmayacak gidip bir de subwoofer aldım. Ve şu an o kadar memnunum ki araçta ilk yapılması gerekenlerden olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle tavsiye ederim. Aküm 45amper (5 yıllık) değiştirmedim, 2 aydır da sıkıntı yaşamadım ama araç çalışmadan dinlemiyorum olur da yolda kalırsam diye
Sonuca gelecek olursam; youtube'da hepsinin sökmesi var tavsiyem kendiniz söküp takın ve ufak çaplı da olsa bir ses sistemi yapın
[/quote]