1xbet

Civic EK Otomatik vites buçuklu mu ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan trkrsyn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ad Soyad
Türker Sayın
Aracınız
Civic EK
Herkese Merhaba;

Honda Civic 1.6 İES Otomatik vites araçların buçuk vitesli oldupu söyleniyor. Bu söylenti doğru mu ? Doğru ise çalışma prensipi nedir? Hangi aralıklarda ki viteslerde buçuk geçişleri var örneğin;2.vites, 2,5 vites, 3.vites vb gibi mi? Kamyonlarda bulunan ''C'' yani karınca vitesi gibi birşey mi? Şimdiden teşekkürler herkese.

Ad Soyad
Burak
Aracınız
Civic FD6 2011
Kamyon ve tırlarda min. 12 vites var hocam, hondanın şanzımanına buçuk vites koyabiliyorlarsa vallahi helal olsun Japonlara 😄

Ad Soyad
Türker Sayın
Aracınız
Civic EK
buçuk diye birşey yok hocam tamamen sallamasyon. araba 4 vites.
4 vites olduğu aşikar. Fakat; ben net bir şekilde bunu araç kullanırken de hissediyorum. 100-120 km hızlarda veya üstünde iseniz araç yokuş çıkarken 4'ten 3'e vites düşürdüğünde sabit devirden en az 2000rpm yukarı çıkmalı. Şöyle örnek veriyim; araç 120km hızla gidiyor devir saati 3000rpm civarı, 4'ten 3'e düştü vites en az 4500-5000rpm civarı olması gerekli doğru mu? Peki 120km hızla giderken devir saati 3000rpm iken yokuş çıkmaya başladığında 4'ten 3,5'a çektiğini devir saatinin 3500rpm olarak sabitlediğine şahidim. Peki 120km hızla giderken kendimiz 4'ten 3'e çektiğimiz de 3000rpm olan devir 4500-5000rpm oluyorsa, bu vites geçişini arabanın kendi şanzımanına bıraktığında 3500rpm oluyor ve araba resmen en ideal rahatlıkla yola devam ediyorsa buçuk dahi olmayıp kendi şoför kullanımına göre dizayn edip ayarlıyorsa vites geçişlerini o yıllarda yine japonların en üst seviyede araç mühendisi olduğunun kanıtıdır. Bu arada bahsettiğim tüm aksiyonlar yokuş yukarı rampa eğimi biraz fazla olan yollar ile ilgili kesinlikle düz yolla alakalı bir anlatım değildir tamamı tırmanmada yokuş çıkarken yaşanan aksiyon ile ilgili yaşananlar; sevgiler...

Ad Soyad
Türker Sayın
Aracınız
Civic EK
Kamyon ve tırlarda min. 12 vites var hocam, hondanın şanzımanına buçuk vites koyabiliyorlarsa vallahi helal olsun Japonlara 😄
Merhaba; kurumsal bir firmada nakliyat sorumlusuyum. Tüm günüm yıllardır kamyon ve şoförleri ile birlikte geçiyor biliyorum vites sayılarını teşekkürler. :) Ancak; diğer arkadaşa yazdığım cevabı okursanız yardımcı olacaktır diye düşünüyorum sevgiler...

Geri