Otomotik vites D ye veya R taktigim zaman Tak diye ses gelmesi

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Arkadaşlar benimde otomatik vites ile ilgili bir sorum olacak
hareket halindeyken d1-d2-d3 geçişlerinde frene basarak mı geçiyoruz? mesele D de gidiyorum dik bi rampa geldi frene basmadan d2 ye alsam şanzumana zarar verir miyim?
Teşekkürler
Hareket halindeki D konumları arası geçişlerde frene basılmasına gerek yoktur.

Birol1

0
Benim fd6 da vites gecisleri vs.guzel hic sknti yok yagi da 15k once eneos atf 3lt koymustum sknti yasamadim hic gecislerde.
Ama park ederken stop etmeden once n ye alip el frenini ekip ayagi frenden de cekerek yuku el frenine bindirmeme ragmen tekrar frene basip n den r ye gecirirken tak diye ses geliyor. Dumduz zeminde oluyor bu.

2008 FD6 Otomatik Lpg
Aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum. Şanzıman yağını yetkili servisten aldım yakın zamanda değiştirdim. Motor kulağıyla alakalı olabilir mi? Yada sert kullanımdan kaynaklanıyor olabilir mi?

Ad Soyad
uğurcan aslan
Aracınız
Civic EK
93 Honda civic aracımda da aynı ses var , her zaman değil ama bazen r ye atarken şlak diye ses geliyor sebebini çözemedim. Yağını yeni değiştirmiştim ( Otomatik şanzımann )

Ad Soyad
Halil Acar
Aracınız
Civic FD6 2007
Arabanin sanzimaninda sikinti olmadigini dusunuyorum vites gecisleri normal her hangi bir sesi baska ses yok rahat akiyo ama r ye veya d taktigim zaman tak diye ses geliyo aracim honda civic fd6 2011 model siz de varmi iyi forumlar

GT-I9060 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Evet arkadaslar sanziman ustasina goturdum araci gerekli test lere sokulda her hangi bir sikinti cikmadi normal dedi d konumundan r aldigi icin disliler arasinda boslugu oldugu icin bide sanziman yagi degisecek mis dediler arac 143.000 km arac 145.000 bakima gircek defistircez cevaplar icin tsk

GT-I9060 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Aynı sorun bende de var 2007 dream otomatik
D ye aldığımda tak diye ses geliyor ses gün geçtikçe çoğalıyor vites geçişlerinde sorun yok
R ye aldığımda da gelmeye başladı ve
İlk çalıştırmada d ye aldığımda hırıltı da gelmeye başladı. Şanzıman yağı yeni değişti
Motor ustam şanzıman selenoidi dedi sanzimanciya gideceğim ben Kütahya'da yaşıyorum izmire gideceğim

Ad Soyad
İsa kamil
Aracınız
Civic FD6 2011
Aynı durum bende de var motor kulağından diye düşünüyorum.(şanzıman yağı serviste yeni değişti)

Ad Soyad
Yasin orak
Aracınız
Civic FC5 2020
Aynı sorun bende de var 2007 dream otomatik
D ye aldığımda tak diye ses geliyor ses gün geçtikçe çoğalıyor vites geçişlerinde sorun yok
R ye aldığımda da gelmeye başladı ve
İlk çalıştırmada d ye aldığımda hırıltı da gelmeye başladı. Şanzıman yağı yeni değişti
Motor ustam şanzıman selenoidi dedi sanzimanciya gideceğim ben Kütahya'da yaşıyorum izmire gideceğim
Sorun cozuldumu acaba

Geri