Civic FB7 Radyatör suyu ve hararet göstergesi Hk.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan balrog
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ad Soyad
abt tt
Aracınız
Civic FB7 2014
Merhaba, herkese iyi forumlar. Akşam aracımla yola çıktım, mavi hararet ışığı 'C' olan söndükten sonra camlardaki buğu gitsin diye klima açtım. Birkaç dakika gittikten sonra hararet ışığı yandı kırmızı 'H' işareti yandı. Ayağımı gazdan çektim yola kenarında durayım diye düşünürken ışık bir iki defa yanıp söndü daha da yanmadı.
Bugün radyatör kapağını açtım su görünmüyor, radyatör petekleri görünüyor sadece. Yedek depoda da göremiyorum su seviyesi nerde diye.
Neden böyle bir şey oldu acaba? Bir fikri olan var mıdır?
Şimdiden teşekkür ederim.

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Merhaba hocam, büyük ihtimalle soğutma suyu sisteminde bir kaçak var. Sistemde su seviyesi çok düşer ise devirdaim olmaz hararet yükselir. Kısa sürede farketmeniz ve ikazın hemen gitmesi güzel işaret. Motor soğuk iken radyatör kapağından saf su yok ise arıtma suyu dökün kaç ml. alacak? Radyatör ana hortumlarına sıkma hareketleri ile içerideki hava dışarı çıkar. Küçük bir huni ile çok daha rahat olur.
Motor hem üstten, hem alttan antifriz rengi aranır. Radyatör kapağı kontrol edilir. Sistem basınç ile test edilip kaçak kontrolü yapılır. LPG diyafram testi yapılabilir. Conta testi yapılabilir.
Problemi çözmeden uzun yol yapmamanızı öneririm.

Ad Soyad
abt tt
Aracınız
Civic FB7 2014
Merhaba hocam, büyük ihtimalle soğutma suyu sisteminde bir kaçak var. Sistemde su seviyesi çok düşer ise devirdaim olmaz hararet yükselir. Kısa sürede farketmeniz ve ikazın hemen gitmesi güzel işaret. Motor soğuk iken radyatör kapağından saf su yok ise arıtma suyu dökün kaç ml. alacak? Radyatör ana hortumlarına sıkma hareketleri ile içerideki hava dışarı çıkar. Küçük bir huni ile çok daha rahat olur.
Motor hem üstten, hem alttan antifriz rengi aranır. Radyatör kapağı kontrol edilir. Sistem basınç ile test edilip kaçak kontrolü yapılır. LPG diyafram testi yapılabilir. Conta testi yapılabilir.
Problemi çözmeden uzun yol yapmamanızı öneririm.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim hocam. Normal marketten alma su koysam sıkıntı olur mu ölçmek için?

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Yorumunuz için çok teşekkür ederim hocam. Normal marketten alma su koysam sıkıntı olur mu ölçmek için?
Ölçüm için böyle bişey yapsanız bile ilk fırsatta antifriz ile mutlaka değiştirin derim zira uzun kullanımda ciddi paslanma vs yapıyor

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Ad Soyad
abt tt
Aracınız
Civic FB7 2014
Ölçüm için böyle bişey yapsanız bile ilk fırsatta antifriz ile mutlaka değiştirin derim zira uzun kullanımda ciddi paslanma vs yapıyor
öyle yapacağım şimdilik su koydum, birkaç güne ustaya gideceğim. teşekkür ederim yorumunuz için. 🙏

Geri