Yukarıdaki yorumunuz çözüm için anahtar kelime olabilir. İlk çalışmada benzin ile çalışıyor olması gerek, aracınızın modelinin özelliklerini bilmediğim için emin olamadım ama çok büyük ihtimal sizde de böyle olmalı.
LPG li araçlarda şöyle bir genel sorun vardır. Bir sebepten dolayı, araç stop edildikten sonra motor içerisine lpg hattında kalan gaz olmaya devam eder. Enjektörler ve/veya lpg kesiciler gazı tam kesememiş olur. Bu da aracın, gaza boğulmuş arabalar da olduğu gibi ilk çalışmasına neden olur. Motor çalıştıktan sonra boğulmaya neden olan gaz yakılıp tüketildiği içinde hemen akabinde denenen ikinci marş denemesinde sorun gözlemlenmez.
Bu durumun testi için
EMİN bir şekilde motora gaz akışı engellenip ertesi sabah marş denemesi yapılabilir.
Araç rölantide çalışır bırakılıp lpg tankındaki vana kapatılır, aracın
rölantide hatta kalan gazı bitirmesi sağlanır. Araç benzinde geçtiğine emin olduktan sonra araş stop edilir ve ertesi sabah aynı şartlarda marş denemesi yapılır. Buraya kadarki uygulama metodu
doğru yapıldığı takdirde bir güvenlik risk bulunmamakta ve sorun tespiti için fikir üretmeden yardımcı olabilir.
Aşağıda yazılanı uygulamak ise bana göre daha net bir tespit için gereklidir, uygulayanın sorumluluğundadır

Ben olsam bunlara ek olarak enjektörlere gelen lpg hortumunu da çıkartırdım. Sonra aracı tekrar çalıştırırdım 3-5 sn sonra kapatıp sabahki teste bırakırdım arabayı. (hortum bağlı kalmayacak)
Bu şekilde denemeyi yapmamın nedeni, lpg bitişi basınca dayalı takip edilmekte, araç benzine geçtiğinde aslında lpg hattında hala az bir miktar gaz bulunmakta ve motor sabahı beklerken bu kalan az miktar gazın motor içerisine arızalı kesici/enjektör nedeni ile kaçma ihtimali bulunmakta.