Su tomurcuklarının hareket halinde akması meselesi dediğiniz gibi. Geçen deneme fırsatı buldum, yamurdan sonra otobanda bi süre 140'la bile gittim durduğumda arka tamponda hala su damlaları vardı. Sırf bu yüzden aracıma uygulanan marka koruma mazemesini kullanan birkaç yere telefon açıp sordum bu yağmurda oluşan durum nedir diye. Birisi, "olmaması gerek uygulamada hata olabilir, yanlış sıra ile işlem yapılmış olabilir ya da aracın kendi boyasının özelliğinden kaynaklanan bir sorun olabilir" dedi. Ki bu firma yanlış bilmiyorsam uygulanan malzemenin Türkiye distribütörü. Aracın rengini sordu, beyaz deyince "bazen beyaz boyalarda böyle durum oluşabiliyor bir kez bizim de başımıza geldi çözemedik" dedi. Diğeri ise "korumanın esas amacı su kaydırmadan ziyade diğer özellikleri, yağmur suyu konusunda bişey diyemem ama hortumla su tutunca akar gider" dedi. Uygulamayı yapan yer de normal diyor. Bana kalırsa pek de normal bir durum değil, eğer uygulamanın özelliği gerçekten buysa iyi birşey de değil. Dediğim gibi yağmurla milletin arabası yıkanıyor, ki bu oldukça şiddetli bir yağmurdu, benim araç ise yağmur suyu üzerinde öylece kaldığı için kiriyle kalıyor.
Bir de boya korumayı koruma meselesi var. Uygulamayı yapan arkadaşlar herkese fırçayla yıkatma özel şampuan kullan, koruma zarar görmesin, 3 sene 5 sene korusun diyorlar. E iyi güzel de korumaya da mı koruma yaptıralım. Koruma olmaksızın ben aracımın yıkanmasına bu şekilde dikkat ettikten sonra boyaya zaten birşey olmaz. Videolarda çakmaklarla bilmem nelerle şovlar yapıyorlar bak bişey olmuyor boyaya diye ama korumayı yaptırdıktan sonra fırçayla yıkama koruma bozulur diyorlar. ÇAkmakla vurunca koruyor ama fırça darbesine hassas.
Birşey daha var, koruma yapıldıktan sonra ilk yıkama meselesi. Hepsi ayrı birşey söylüyor. Biri diyor bi hafta yıkatma, biri diyor 15 gün. Yine aradığım yerlere sordum 48 saattir o abartmışlar diyorlar. Peki diyorum ilk gün aldım çıktım üstüne yağmur yağdı ne olacak, bişey olmaz diyorlar. Ya arkadaş, yağmur suyu su değil mi? Madem en az 48 saat kürleşme süresi var müşteriye söyle araban 2 gün su görmeyecek diye. Yıkatma ama yağmurda bişey olmaz diyorlar, bazen öyle yağmur yağıyo nerdeyse tazzikli yıkama gibi. İşin teknik kısmından benim anladığım boya koruma kürleşene kadar su görmeyecek nemden uzak olacak. Aha çakmaaanan vurdum bişey olmadı diyene kadar bunları adam akıllı öğrenip, uygulama yapıp müşteriye bilgi verseler daha isabetli olur. Bunu boya koruma işini yapan tüm merkezler için söylüyorum. Benim tavsiyem bunu yaptıracak olursanız hava durumuna bakıp en azından bi kaç gün yağmur yağma ihtimalinin düşük olduğu zamanlarda yaptırın.
Bu koruma işini bi yaptırmış bulunduk ama hayırlısı bakalım. İnşalah en azından diğer vaadettikleri özellikler doğrudur.