Soğuk havada cam suyu donma sorunu

m2hamid

0
Yönetici
Katılım
7 Eyl 2014
Mesajlar
10,151
Çözümler
10
Tepki puanı
12,932
Konum
Türkiye
Ad Soyad
M2Hamid
Yaş
37
Aracınız
Civic FD6 2010
Ek bir bilgi daha vereyim, gerçekten kaliteli ama uygun fiyatlı cam suyu arıyorsanız, -20lerde dahi gerçekten donmayan bp ve shell'in kışlık cam suları benden onay aldı diyebilirim.
Her yılın eylül ayında 4-5 tane 4 lt.liklerde alır ve kış boyu kullanırım, hatta bu yıl 4 lt.si 20 tl'den alınca acaba daha uygunlarından mı alsam diye düşünmedim değil ama şu kış şartlarında şimdilik bir kere bile donma yaşamadım diyebilirim (y)

cam suyu.jpg bp cam suyu.jpg
 

UK61

0
Yönetici
Katılım
22 Mar 2016
Mesajlar
2,364
Tepki puanı
1,277
Konum
Bursa-Trabzon
Ad Soyad
Uğur
Yaş
35
Aracınız
Civic FK7 HB 2017
Piyasada ucuz satılıp -20 yazanlar falan kesinlikle o kadar soğuğa dayanmıyor cam suyunu kaliteli kullanmak her zaman daha mantıklı. Ayrıca -10 derecede cam suyu donmamıştır fıskiye ucunda kalan su donmuştur iğne ile orayı açın sıkıntı kalmaz.
 
S

Silinen üye 11736

Guest
merhaba, cam sularında yazanlar üretici doğru ham maddeleri kullanıp ürettiyse doğrudur. BP veya shellde satılan kaliteli cam sularında parlayıcı uyarısı vardır. Bu cam sularında etanol ham maddesi yüksek oranda kullanılır. -30 yazıyorsa kesinlikle -30da donmaz ancak bu durum cam suyu saf olarak kullanıldığında geçerlidir. Piyasada daha uygun fiyatlı olan cam sularındaysa etanol ham maddesi kullanılmaz aynı sahte rakı imalatı gibi düşünebiliriz bunlar da metanol kullanılır. Metanol etanole göre oldukça ucuzdur. Metanol de kullanılırsa -30 için bir koruma sağlayacaktır. Metanol insan sağlığı için ciddi anlamda zararlı ve toksiktir. Bu durumu da cam suyunun üzerinde yazan toksik ibaresi ya da işaretinden anlayabiliriz.
 

memmet

0
Katılım
10 May 2018
Mesajlar
24
Tepki puanı
2
Konum
ANKARA
Aracınız
Bulunduğum yerde dün hava sıcaklığı -10 para düştü. Antalya’da son bakımını yaptırdığım aracın şu an camsuyu fışkırtmıyor. Son bakımda antifrizli camsuyu koyduk yazıyor ama ben düz su koyduklarını düşünüyorum. Bitti diye üstüne ekleyeyim dedim hemen doldu



iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Cam suyu deposuna biraz saf alkol ekleyiniz, problem kalmayacaktır.
 
Katılım
22 Ağu 2018
Mesajlar
33
Tepki puanı
5
Konum
Isparta
Çözüm bulundu. Servisi aradım biz sulandırıp koyuyoruz dedi. Sıcak su ekledim açıldı. Servise o kadar para veriyoruz. Bana söylemiş olsalar koyarım. Faturada antifrizli camsuyu yazınca ekleme yapmadım. Servisin ta......


iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

koraya

0
Katılım
11 Ocak 2018
Mesajlar
12
Tepki puanı
1
Konum
İstanbul
Aracınız
Aynı şeyi yeni bakımdan aldığım araç ile afyon’dan geçerken silecek suyunun donmasını bende yaşadım. BP den cam suyu alıp üzerine ekledim dönüşte donmadı.
 
Geri
Üst