Civic FD6 Su alma sorunu

Volkan Dizge

0
Yönetici
Ad Soyad
Volkan Dizge
Aracınız
Civic FD6 2011
Merhaba ,
Bugün farkettim ki arka koltuğun sağ tarafı ıslanmış. Koltuğu söktüm bildiğiniz su damlıyor,bagaj halısının sağ tarafı da ıslak,üstler kuru. Koltuğun da sırt kısmı kuru. Paspat ta da ıslaklık yok. Koltuğu ve bagajın sağ taraftaki halısını söküp eve getirdim kurusun diye. Biraz bakındım ama suyun nereden girmiş olabileceğini göremedim. Tavan ve arka sütunda ıslaklık göremedim,sağ arka çamurluk yada başka biyerden girmiş gibi görünüyor. Başına gelen yada fikri olan var mı?

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Çözüm
Sorunu çözdüğümü düşünüyorum 2-3 gündür yağış devam ediyor ve aracı kullanıyorum ıslaklık yok.
En şüpheli yer arka koltuk sırt kısmı sağ sol kapı kenarlarına gelen,fitile sıfır temas eden bi parça var,o da koltuğun bi kısmı, bu kısım üstten geçme alt tarafı ise 1 vida ila gövdeye monte fakat bu vidanın monte edildiği yer doğrudan arka çamurluğun iç kısmı.Yani vidayı sökünce içeriden bakınca arka lastiği görebiliyorsunuz.Bu vida tam sıkılmadıysa yada zamanla korozyon vs çürüdüyse buradan su alıyor.Ben bu vidayı söktüğümde baya bi pas vardı vidanın yarısı yoktu içi oyulmuştu.Bu vidayı değiştirdim ve takarken de vida dişlerine sıvı conta sürdüm.2 gündür de yağışlı havada aracı kullanmaya yağmur altında bırakmaya devam ettim,sorun...
Ad Soyad
Salih durna
Aracınız
Civic FD6 2007
Sorunu çözdüğümü düşünüyorum 2-3 gündür yağış devam ediyor ve aracı kullanıyorum ıslaklık yok.
En şüpheli yer arka koltuk sırt kısmı sağ sol kapı kenarlarına gelen,fitile sıfır temas eden bi parça var,o da koltuğun bi kısmı, bu kısım üstten geçme alt tarafı ise 1 vida ila gövdeye monte fakat bu vidanın monte edildiği yer doğrudan arka çamurluğun iç kısmı.Yani vidayı sökünce içeriden bakınca arka lastiği görebiliyorsunuz.Bu vida tam sıkılmadıysa yada zamanla korozyon vs çürüdüyse buradan su alıyor.Ben bu vidayı söktüğümde baya bi pas vardı vidanın yarısı yoktu içi oyulmuştu.Bu vidayı değiştirdim ve takarken de vida dişlerine sıvı conta sürdüm.2 gündür de yağışlı havada aracı kullanmaya yağmur altında bırakmaya devam ettim,sorun tekrarlamadı. Fikir belirten arkadaşlara teşekkür ediyorum.

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Ayni sorun bende de var yardımcı olurmusunuz

Geri