Civic FB7 Süspansiyon sertlik sorunu?

Ad Soyad
Süleyman TÜRKYILMAZ
Aracınız
Civic FB7 2012
Herkese hayırlı günler dilerim.2012 model 190 binde civic aracımla basım dertte.Araci aldığımdan bu güne kadar kullanım olarak çok zevkli gelsede çukurlarda yaşadığım kütlemeler ve her çukura girişimde arka tarafın sallanıp kendini bırakması bana hic güven vermiyor.Ford Focustan bu araca geçtim Ford sert derlerdi ama bu araç ondan daha sert geliyor bana.Alt takım komple elden geçti yenilenmeyen sadece amortisorler ve helezon yayları kaldı.Sag on taraf için kyb marka Amortisor bulabildim ve aldım daha araca takmadım.Fakat forumda arkadaşların bazı mesajlarını okuduğumda sadece Amortisor değiştirmekle bu işi çözemeyeceğimi helezonlara da el atma gereği duyacağımı anladım.Bu konudaki fikirlerinizi bekliyorum.Ve eğer komple değişim yaparsam araç konforlu hale gelir mi ? (Fısır Fısır konfor alabilir miyim ?) Bir de hangi marka amortisör ve helezon almam gerekir?(sag on kyb elimde mevcut ) Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler

Ad Soyad
Mecid Topal
Aracınız
Civic FB7 2013
2 yıldır fb7 kullanıyorum evet dediğiniz gibi şehir içinde rahatsız ediyor ama şehir dışı uzun yolda çok keyifli geliyor bana.

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Son kasa City'nin süspansiyonları Civic'ten daha iyi, test ettim gördüm. Genelde civicler çok konfor odaklı değildir, aslında fb7 bir önceki kasa fd6 ya göre çok daha iyi süspansiyona sahip.
Bunun nedeni City üretim amacı olarak şehiriçi için üretilmiş bir araç ve buna uygun olarak konfora öncelik verilmiş.
FB7 her konuda olduğu gibi süspansiyon açısından da FD6nın iyileştirilmiş versiyonu diyebiliriz.
Ancak sürüş anlamında direksiyon hissi açısından FB7nin direksiyonuna bir türlü ısınamadım, özellikle yüksek hızlarda beni hep tedirgin ediyordu, FD6da ise bu durum yok.

Aracınız
Civic FC5 2020
Son kasa City'nin süspansiyonları Civic'ten daha iyi, test ettim gördüm. Genelde civicler çok konfor odaklı değildir, aslında fb7 bir önceki kasa fd6 ya göre çok daha iyi süspansiyona sahip.
Octavia sonrasında en yumuşak süspansiyon sistemi civicte fc5 in konforunu çok seviyorum merak ettiğim CRV KONFORU o segmentinin premium grup hariç en konforlusu olduğunu söylüyor otomobil uzmanları City ise pek öyle gelmedi ama ona dikkat etmemişte olabilirim ona vereceğim paraya 2.el Civic alırım çünkü

SM-A715F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ad Soyad
Aygül erdemir
Aracınız
Diğer Markalar
Hocam Honda civic 2013 sport model arabam. bende çukurlara girince çok ses çıkıyor diye lastik ebatını değiştirecektim. Bende 215 50 17 lastik almayı düşünüyordum.Honda da kronik sorun bu amortisör sert diyorsanız yine 225 45 17(orjinal) lastik alayım bari. Michelin de kimse tavsiye etmiyor.marka ne alacağımı şaşırdım. Autobild lastik testlerinde Michelin sonuçlar çok iyi görünüyor 🤷🏼‍♀️

Geri