Civic FE1 Talihsiz kaza yaşadık:(

Ad Soyad
fatih atay
Aracınız
Civic FE1 2021
3542f458-1831-4a0d-9607-c2e7d8fd5c9d.jpega23dc5a3-5944-45b9-b59d-4f2f43b8d81e.jpege4547107-e4ad-4f64-8298-5ff5713df76e.jpegdostlar herkese merhaba
eşimin sağ şeritte ilerlerken önündeki aracın yavaşlamasıyla kendi de frenlemiş, arkadaki araç da çarpmış.
hatasız aracımız bu hale geldi
servise götürdüm tampon , bagaj stoplar değişir dedi.kasko var allaha şükür ama tramer fazlaca işler sanırım.
canım sıkıldı bayağı size de göstermek istedim. katkısı , önerisi olan varsa şimdiden teşekkür ederim.

Ad Soyad
fatih atay
Aracınız
Civic FE1 2021
Karşı tarafın kaskosunun olması kolaylık sağlar ancak olmasa da trafik sigortasının karşıladığı miktarı alırsınız üstü icraya gider.

Kaza dosyanız kapandıktan sonra değer kaybı için dosya açabilirsiniz yani aracınızı tamirden aldıktan sonra 1 2 ay bekleyeceksiniz. Dava karşı tarafın sigortasına ve alınamaz icraya giderse karşı tarafa da açılıyor diye biliyorum.

Benim de 2024 nisanda 152 bin tl tramerli kazam olmuştu, yakın arkadaşım avukat değer kaybı işleriyle ilgileniyor. Ona vekalet verdim tüm işlerimi halletti, araç mahrumiyet parası da aldım. Siz karşı tarafın sigortasına dilekçe verirseniz çok daha az değer kaybı alırsınız ama iyi bir avukatla çalışırsanız tramer kadar değer kaybı alırsınız. Bence aracınızda 100 binden aşağı tramer çıkmaz o yüzden iyi bir avukat bulun derim.
çok teşekkür ederim. kendim dilekçe ile göndermeyi düşünüyordum ama avukata başvurmak mantıklı olacak.

DMR

Özel Üye
Ad Soyad
Alper D
Aracınız
Civic FC5 2020
Gecmis olsun aynisi birkac yil once ben yasadim, hondami direk bakimini yaptirdigim yetkili servise teslim ettim. Gayet guzel duzgun is yapilmisti, bana oncesinin ve asamali islemlerin resimlerini telefonuma gonderdiler, stoplarim tam kirik degildi catlak vardi ama ben trameri umursamadim yenisi ile degismesini talep ettim. Tramer tutarinda karsi deger kaybi davasi acip ucretin %80 nini aldim kalani avukat ucreti oldu mahkeme 1 ayda sonuclandi. Yetkili servis varken oyle ustalarla ciraklarla aracimi yaptirmak istemem.

Ad Soyad
Emre ALPAKAN
Aracınız
Civic FE1 2021
Ekli dosyayı görüntüle 272795Ekli dosyayı görüntüle 272796Ekli dosyayı görüntüle 272797dostlar herkese merhaba
eşimin sağ şeritte ilerlerken önündeki aracın yavaşlamasıyla kendi de frenlemiş, arkadaki araç da çarpmış.
hatasız aracımız bu hale geldi
servise götürdüm tampon , bagaj stoplar değişir dedi.kasko var allaha şükür ama tramer fazlaca işler sanırım.
canım sıkıldı bayağı size de göstermek istedim. katkısı , önerisi olan varsa şimdiden teşekkür ederim.
Gecmis olsun aracınızı yetkili servis veya anlasmali ozel serviste yaptırdığınızda bütün masrafları sizin kaskonuz ödeyip karşı tarafın sigortasından varsa ve gerek kalirsa üzerini kaskodundan alıyorlar. Eger sigortayı asiyor ve karsi tarafin kaskosu yoksa bu sefer sürücüyü sizin kasko sirketiniz icraya veriyor. Butun bunlar olurken siz kazada kusursuz olduğunuz için indirim basamağıniza yansıyan olumsuz bir durum olmuyor.Yani onarım masrafları ile ilgili sizin yapmanız gereken birsey yok. Siz sadece değer kaybı için kendiniz veya vekalet yolu ile avukat yardımıyla önce sigorta şirketine sonrasında uzlasamazsaniz mahkemeye basvuru yapmak durumundasiniz

Ad Soyad
fatih atay
Aracınız
Civic FE1 2021
Gecmis olsun aracınızı yetkili servis veya anlasmali ozel serviste yaptırdığınızda bütün masrafları sizin kaskonuz ödeyip karşı tarafın sigortasından varsa ve gerek kalirsa üzerini kaskodundan alıyorlar. Eger sigortayı asiyor ve karsi tarafin kaskosu yoksa bu sefer sürücüyü sizin kasko sirketiniz icraya veriyor. Butun bunlar olurken siz kazada kusursuz olduğunuz için indirim basamağıniza yansıyan olumsuz bir durum olmuyor.Yani onarım masrafları ile ilgili sizin yapmanız gereken birsey yok. Siz sadece değer kaybı için kendiniz veya vekalet yolu ile avukat yardımıyla önce sigorta şirketine sonrasında uzlasamazsaniz mahkemeye basvuru yapmak durumundasiniz
çok teşekkür ederim

Geri