Tekrar Honda alır mısınız?

Eğer şu an bir Honda sahibiyseniz bir sonraki arabanız için tekrar Honda alır mısınız?

  • EVET

    Oy: 39 48.1%
  • HAYIR

    Oy: 28 34.6%
  • KARARSIZIM

    Oy: 14 17.3%

  • Kullanılan toplam oy
    81
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

memspe

0
Katılım
14 Eyl 2016
Mesajlar
384
Tepki puanı
669
Konum
Mersin
Aracınız
Civic FC5 2018
Eğer şu an bir Honda sahibiyseniz bir sonraki arabanız için tekrar Honda alır mısınız?
 

memspe

0
Katılım
14 Eyl 2016
Mesajlar
384
Tepki puanı
669
Konum
Mersin
Aracınız
Civic FC5 2018
Oylarımıza yorum ekleyerek daha sonra bunu okuyacaklara belki biraz daha faydalı olabiliriz.

Ben EVET oyu verdim. Şuanki arabam benim arka arkaya kullandığım 3. Honda. Bana göre Honda'nın avantaj ve dezavantajları şöyle:

Pozitif
1- Mekanik aksamının güven vermesi, kolay kolay yolda bırakmaması.
2- İkinci elinin çok güçlü olması, değerini koruması.
3- Göze hitap eden dizaynı ve bir üst sınıf bazı teknik/aksesuar özellikleri taşıması.

Negatif
1- Servis bakım maliyetlerinin kısmen yüksek olması.
2- Trim sesi, yol sesi, vb konfor merkezli konulardaki zayıflığı.
3- Kullanıcı kitlenin Türkiye Honda tarafından yanlız bırakıldığın algısı (firmanın göçük olayı, garanti konularındaki genel tutumu vs.)
 
Son düzenleme:

Volkan Dizge

0
Yönetici
Katılım
25 Ocak 2018
Mesajlar
1,105
Çözümler
1
Tepki puanı
1,520
Konum
İstanbul
Ad Soyad
Volkan Dizge
Yaş
32
Aracınız
Civic FD6 2011
2012 fd6 sahibiyim. Biraz fazla detaycı olduğumdan aracımı alırken 6 ay kadar araştırmak kendime uygun civic’i bulmaya çalıştım. Piyasasına göre de temiz düzgün araç aldığımı düşünüyorum. Ama ona rağmen ortalamaya vurduğumda tekrar civic almam. Yol sesi,süspansiyon seslerini duyuyor olmam beni fazlasıyla rahatsız ediyor.Civicler tamamen otoyol için tasarlanmış araçlar, malesef ülkemiz yollarına göre değiller. Honda sağlam,sorunsuz,arıza vermiyor gibi genel bir düşünce yerleşmiş insanların kafasına ama ben öyle olduğunu düşünmüyorum.Benim için şu göçük olayı bile başlı başına problem. Millet olarak genelde problem çözüldüyse bizim için gerisi önemli olmuyor ama sebep-sonuç ilişkisine bakmak lazım. Neden oldu,nasıl çözüldü,ne zamana kadar çözüldü diye sormak lazım. Dizeli çoğu ülke kaldırma planları yaparken hondanın dizeli ülkemize yeni getirmiş olması politikalarında ne kadar geç kaldıklarının kanıtı.Servis-üretici arasındaki kopukluk tüketiciyi zorluyor.Tüketici tamamen servislerin kucağına itilmiş durumda,6 yıl garanti diyerek sattıkları araçların yüzüne bakmıyorlar neredeyse. En tuhafıma giden şey ise 120-150 bin tl arası verdiği aracı savunurken siz bide diğer markaların forumlarına girip onların ne arızaları var görün demeleri.125 hp lik klasik atmosferik bir motor-tork konvertörlü klasik bir otomatik şanzıman ikilisiyle yıllardır araç satılıyor bu ülkeye ama doğru düzgün bir boya atmıyor,3 mm lik ses izolasyonundan kaçıyor,5-6 yaşındaki araçların arkası çöküyor.Neymiş araç lpg li olduğundan devamlı yükte kalıyormuş,sanki tek lpg tankı taşıyan civic var.Bozuk yolda aklın çıkar biyerine bişey olacak diye aman yavaş gideyim,lpg den çökmesin araç,aman taş gelmesin boyası atar,ş.içinde biraz gaza dokunsak 12-15 litre lpg yakar aman az az basayım gaza. Ee hani honda sorunsuzdu sağlamdı? Ben bu kadar dikkat ederek diğer markaların araçlarına binsem ömür boyu binerim. Bunlar kimilerine sorundur kimilerine göre değildir,benim fikirlerim bunlar ve bunlar benim için sorun.Fazla uzattım ama sonuç olarak ben tekrar honda almam. Sıfır araç alacağıma 2. El bir üst segment araç almak bana daha mantıklı geliyor.


06 HONDA 2234
 
Katılım
25 Ocak 2018
Mesajlar
1,928
Tepki puanı
2,189
Yaş
32
Konum
Aydın
Ad Soyad
Gökhan Bakkal
Yaş
31
Aracınız
Civic FC5 2017
Ben evet oyu verdim.

2018 Mart ayından ekim ayına kadar araba araştırdım. Bütçem belliydi. O aralıkta bakmadığım araç kalmadı.
2015 fb7 bakıyordum, sonra kurdaki artış vs derken fc5 ile arasında 15 bin farka kadar düştüğü için bütçeyi zorlayıp 2017 rs aldım.

Her neyse tekrar alır mıyımı nasıl değerlendirdim?

Şuan ki aracımı en az 5 yıl kullanmayı planlıyorum. Allah'ım kaza bela vermezse. 5 yıl sonra körü körüne gene civic almam fakat o zamanın araçlarıyla kıyasladığımda eminim dönemin civiği bana gene çekici gelecektir.
 

j c K

0
Katılım
2 Şub 2014
Mesajlar
252
Tepki puanı
373
Konum
İst / Uşak
Aracınız
Civic FC5 2018
imzamda görüldüğü üzere tekrar honda aldım fakat bir dahakine emin değilim :) hayat müşterektir.
 
Katılım
1 Mar 2019
Mesajlar
87
Tepki puanı
46
Konum
İstanbul
Daha önce hiç Honda kullanmadım wolksawgen Mercedes ford kullandım şimdi FB 7 2016 eco elegance sahibiyim sanki bi daha Honda almicam gibime geliyor şu forum da o kadar sorun okuyorum ki insan korkuyor ayrıca şu ses olayı zaten Honda nın tüm imajını bitirdi bende göçük desen ayrı bi sorun servisler bayiler ilgisiz vb yani şu aracımı rabbim izin verirse bir yıl kullanmayı düşünüyorum ondan sonra artık bi daha elveda Honda


iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 

m2hamid

0
Yönetici
Katılım
7 Eyl 2014
Mesajlar
10,151
Çözümler
10
Tepki puanı
12,932
Konum
Türkiye
Ad Soyad
M2Hamid
Yaş
37
Aracınız
Civic FD6 2010
Farklı segmentlerde araçlarım oldu, çevremdeki çok farklı segmetlerdeki araçları da kısa ve uzun mesafede ziyadesiyle kullandığımı düşünüyorum.
Civic'ten önce çok daha dikkat ederek kullandığım araçlarımda garip, maliyetli ve çözümsüz birçok sorun yaşadım. İsteyen olursa uzun uzunda anlatabilirim.
Kendi tecrübelerim sonrası boyanın inceliği, yol sesi alması, arka amortisörlerin yüke pek dayanmaması; motorun yağ yakması, arka torsiyon deformasyonu, dizel enjektörlerinin tıkanması, radyatörün sızdırması, map sensörünün bozulması, mekatroniğin arızalanması-otomatik şanzıman arızaları, iç aks kafasının bozulması vs vs. gibi sorunlara göre pek sorun gibi gelmiyor diyebilirim :)
Bence insan kendini mutsuz eden, canını sıkan ve beklentilerini karşılamayan aracı kullanmamalı.
Bunu geçmişte aracını aldığı fiyatın yarısına satan biri olarak söyleyebilirim, zamanında çok maddi kaybım oldu ama iç huzur ve sağlık olmadıktan sonra gerisinin çok önemi kalmıyor.
 
Katılım
1 Mar 2019
Mesajlar
87
Tepki puanı
46
Konum
İstanbul
Vitese takarsın bi ses gelir fren yaparsın bi ses gelir LPG tankı yanlış ölçüm yapar vb bir çok kronik sorun beni Honda dan baya soğuttu bu paralara bi leon fr veya Exlenant çok rahat alınırdı Neyse artık hayırlısı olsun aldık bi defa bir yıl dişimizi sıkacağız :(


iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst