havalar soğudu sesler artar bu zamanlarda, bu akşam garaja girerken kalorifer fanını teybi kapattım bir bakayım dedim motor şanzıman sesi ne durumda D ye takıp biraz gaza bastım cızzzz zıngır zıngır ön göğüs boşlukları hemen belli etti, kaloriferi açınca ısınınca sesi kesiyor tabi yazın parçalar genleşiyor sıcakta yine ses yok.
Değmez diyorum Honda ya yalıtımdır izolasyondur böyle şeyler, süngerdir lastik keçedir vs. boşuna ilave 3-4kg ağırlık, birde izolasyon için pandizot kapak vs. söktüğünüzde boşluklar biraz daha açılabilir, Almanlarda meşhurdur kabin sessizliği, uzakdoğu arabaları gürültülü olur biraz çatırtı patırtı yapar
Ön alt süspansiyon ve direksiyon takımından ses gelen varmı? zannetmiyorum olduğunu, bir Golf te bir Polo da ön takım sesleri daha 15-20000km lerde feci şekilde başlıyor, salıncak burçlarına girişip kauçuklu gres, sıvı soğuk silikon, wd40 uğraşıyorlar sonra.
mekanik aksam yolda tutan ve yolda ilerleten sistemler sağlıklı çalışıyorsa koltuk, kapak, pandizot ön göğüs torpido isterse davul çalabilir
bu benim düşüncem, ama herkesin zevki ve tercihi farklıdır hepsine saygı duyarım Civic e izolasyon yaptırılsa mükemmel konfor çıkar ortaya. Özellikle pürüzlü yollarda sıklıkla sürüş yapanlarda Civic in kabin gürültüsü birkaç sene içinde dayanılmaz bir hal alabilir.