Merhaba Mehmet Ali ve diğer arkadaşlar,
Sanıyorum ki forumda bu konuyu ilk kez gündeme yaşıyan ben olmuştum. Zira ben de Mehmet Ali gibi her gün en az 1 kez Sarıyer tünelini gidiş geliş kullanıyorum. Gerçekten de insanı resmen arabadan soğutuyor. Her zaman aklınıza gelmiyor ses gücünü kapalı konuma getirmek. Kafanızda bir düşünce oluyor, yanınızdaki ile sohbet halinde oluyorsunuz ya da telefonla konuşurken tünelin ortasında bitiyor konuşma vs. bir şekilde bu olumsuzluğu yaşıyorsunuz çok sık tünel kullandığınızda.
Ben Honda Türkiye ile iletişime geçmiştim. Beni iki defa aradılar. İlkinde şikayetimi aldıklarını ve test edeceklerini haber verdiler. İkinci aramada ise test ettiklerini ve şikayetimde haklı olduğumu, çözüm için en kısa sürede çalışmalara başlanacağını bildirdiler. Üzerinden 1,5 sene geçmiştir sanırım. Ben de tekrar ulaşmadım kendilerine ne oldu bu iş diye.
Çözüm var mı?
Geçici çözümler var. UK61'in de dediği gibi tünele gelmeden önce ses gücünü kapatırsanız Radyo ve Apple Müzik'te problem yaşamazsınız. Tabi yeteri kadar önce kapatmanız lazım. Çıktıktan da bir süre sonra açıp dinlemeye devam edebiliyorsunuz.
Fakat Spotify kullanıyorsanız bu yöntem etkili olmuyor. Yine kilitleniyor cihaz ve yeniden başlatmadan düzelmiyor. Dandik bir yazılım ve donanım birlikteliği olduğundan restart işlemi de 2 dakika falan sürüyor, sinir bozucu. Spotify kullanıyorsanız yapmanız gereken şu. Yine tünele girmeden 10 15 saniye önce (Mehmet Ali bey sizin için Sarıyer'den girerken yolu ikiye ayıran büyük bir ağaç var Çırçır suyunun başlangıcında, işte orada yapın dediğim işlemi

) önce telefon kablosunu çıkarın ve ardından da ses gücünü kapatın. Tünelden çıktıktan 10-15 saniye sonra da önce ses gücünü açın sonra da tekrar kabloyu telefonunuza takın.
Ben bu şekilde idare ediyorum iki yıldır. Honda bir çözüm getiremedi ne yazık ki.
Bu arada Yunanistan'daki tünellerde hiç böyle problem yaşamadım.
@UK61 de Karadeniz'de yaşamadığını söylemiş. Demek ki her tünelde de yaşanmıyor. Ama yukarıda
@gunesec isimli arkadaşın verdiği tavsiyeler işe yaramıyor ne yazık ki.