Uzun yolda en iyi tasarruf nasıl sağlanır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Uzun yolda en iyi tasarruf nasıl sağlanır?

[quote author=Volkan link=topic=643.msg10405#msg10405 date=1407854847]
Benim son kullanımım bu şekilde. 10 km şehir içi dur-kalk trafikte geri kalanı da şehirdışında geçti. Kullanımda da ara hızlanmalarımda ayağımın altında yumurta varmışçasına bastım. Acaip sabır gerektiren bir iş gerçekten :) Çoğunlukla CC 95 km/h hızda sabitti. Yokuş aşağı giderken CC'den çıkıp arabayı bırakmıştım. 4 yetişkin ve bagaj da dolu idi ama ağırlık pek aşırı değildi. Klima full açık. Araç otomatik 2007 elegance.

e3eqegeg.jpg

ladacivolkan.blogspot.com

[/quote]

Hocam yeni rekor sizde o halde tebrikler :)

[quote author=Attila Khan link=topic=643.msg10498#msg10498 date=1408097305]
Hocam yeni rekor sizde o halde tebrikler :)
[/quote]

Yazlık dönüşünde daha da düşürmeyi hedefliyorum :) Hatta yol inişli çıkışlı olmasa neler yaktırırım kim bilir :) Şaka bir yana amacımız rekor kırmak değil de bilindiğinin aksine kullanmasını bildikten sonra 110 km/h üzerine de pek çıkılmadıktan sonra bu araçların da olabildiğince az yakabildiğini gösterebilmek. Şimdiki hedef 4.5 litrelere düşebilmek.

ladacivolkan.blogspot.com

Hocam ben 100 km yi ecin ve klima acik cc 100km/h ayarli 4.9 yaptim. Bagaj dolu tek kisi.
1ac7558438a70c30dbf29a68ed8fc727.jpg

Bu verilere nasıl sabrediyorsunuz anliyamiyorum hicmi canınız sikilmiyo arkadaş.[emoji4]

Uzun yolda en iyi tasarruf nasıl sağlanır?

Alın buna bakın. Econ kapalı klima çoğu zaman açık. Hız 95.
qynaby7u.jpg
vugesyme.jpg

Dün istanbuldan burhaniyeye geldik. 4 yetişkin bir çocuk bagaj ağzına kadar dolu. Hiç 5'li değerler göremedim ;( ama ben ccde 100 -110 sabredemiyorum. Arkama birisi dayanıyor yapışıyor acayip sinirlerim bozuluyor, köklüyorum açıyorum arayı tabi tüketim coşuyor öyle olunca. Ama arabanın tadı da başka türlü çıkmıyor.

Kesinlikle çekilmiyor 100 110 ile. bende kayseriye geldim 6.3 litrenin altına hiç inemedim

[quote author=avansis link=topic=643.msg10525#msg10525 date=1408161272]
Bu verilere nasıl sabrediyorsunuz anliyamiyorum hicmi canınız sikilmiyo arkadaş.[emoji4]
[/quote]

İsmail Hocam bu veriler bence gece yapiliyor gündüz sıcağında çekilmez ama gece yolculugunda katlanılabilir gibi 4.4 lt yide gözümle görmeden inanmazdım yeni bir rekor sanırım bu :)

Buradaki yazılanlardan gaza geldim (burası nasil bir forum ya buna gaza gelmek değil frene gelmek denir ya neyse:) ) sabrettim burhaniye kuşadası arası hep 99a bağladım. Klima hep açık iki yetişkin bir çocuk ve bagaj eşyaları. 5,2 ile otobana kadar geldim. Otoban ve sonrasını sormayın tabi:)

Sabır iyi bir şey [;)]

Geri