Civic ES7 Vtec2 2005 Far ayarı

Ad Soyad
Mehmet Işık
Aracınız
Civic ES7 2005
Merhabalar, aracı yakın zamanda aldım. Uzun yolda deneyememiştim hiç. Araç 2005 Civic makyajlı es kasa. Önceki sahibinin taktığı ledler uzun yolda hava kararınca sisler kadar anca aydınlatıyordu. Biraz daha düzgün bir led alıp monte ettim. Tekrar uzun yolda denediğimde farların parlaklığı iyi fakat çok kısa bir mesafeyi gösteriyor. Far takarken farlarımda far motoru olduğunu gördüm. Fakat araç içinde far ayar düğmesi yok. Soldan sağa doğru ön sis, sunroof ve ayna ayar ısıtma düğmesi var. Acaba yeni kasalar gibi otomatik mi ayarlıyor da orada mı bi problem oluyor yoksa far ayarını farklı bir yerden mi yapmam lazım?

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Merhaba hocam normalde olması lazım. Normal olanı fotoğraf olarak paylaşıyorum.
Sizde şu olmuş olabilir. Ön sisler sonra takılmıştır. Onun düğmesini far ayar düğmesi ile değiştirmiş olabilirler. En kesin çözüm açıp bakmak. Aşağı yukarı buradan olur. Sağ ve sol ayar far üstünden cihaz ile bakarak olur. Ayar esnasında far ayarı sıfır konuma getirilir.

1000580755.jpg

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Normal şartlarda sislerin düğmesi nereye bağlı olmalı peki? Ve far ayar düğmesi edindiğim taktirde olması gereken yere bağlasam çalışır mı?
Fotoğrafta ki gibi olacak. Ön ve arka iki sis aynı kolda olur. Normal de Es kasada bu kol olmalı?

1000580757.jpg

Ad Soyad
Mehmet Işık
Aracınız
Civic ES7 2005
Araca binince tekrar inceleyeyim kolu ama benim sadece arka sisler koldan açılıyor. Galiba önceki sahibinde bi koldan sis olmayan kasanın sinyal kolunu takma gibi bi mevzu dönmüş.
panel ve kol bu şekilde. araç es eminiz çünkü arkalar disk, koltuk airbagleri var, kol dayama, bardaklık kapağı vs hepsi mevcut. tek eksiği koldan sis. demekki anladığıma göre sinyal kolu değişmiş ve koldan sis olmayan model takılmış. sis farını da far ayar düğmesi yerine bağlamışlar.

Ekli dosyalar

• IMG_20250106_153302.jpg
    IMG_20250106_153302.jpg
    93.9 KB · Görüntüleme: 1
  • IMG_20250106_153254.jpg
    IMG_20250106_153254.jpg
    96.6 KB · Görüntüleme: 1

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
panel ve kol bu şekilde. araç es eminiz çünkü arkalar disk, koltuk airbagleri var, kol dayama, bardaklık kapağı vs hepsi mevcut. tek eksiği koldan sis. demekki anladığıma göre sinyal kolu değişmiş ve koldan sis olmayan model takılmış. sis farını da far ayar düğmesi yerine bağlamışlar.
Evet durum aynen öyle gözüküyor.

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
o zaman far ayar düğmesi ve koldan sisli sinyal kolu lazım bana. insanların saçma sapan işlerinden ötürü şu uğraştığımız şeylere bakın ya
Az masraflı kolay birşey olsun der isen, far ayar soketi alınır. Sis anahtarı veya far soketi en az kullandığın birini o bölgenin alt kısmındaki göze uygun şekilde monte edilebilir ise kol ile uğraşmana gerek kalmaz.

Ad Soyad
Mehmet Işık
Aracınız
Civic ES7 2005
Az masraflı kolay birşey olsun der isen, far ayar soketi alınır. Sis anahtarı veya far soketi en az kullandığın birini o bölgenin alt kısmındaki göze uygun şekilde monte edilebilir ise kol ile uğraşmana gerek kalmaz.
evet mantıklı bu, bakalım çıkmacılarda uygun fiyata bulamazsam böyle bi yöntemle halletmek daha iyi gibi.

Geri