Arkadaşlar bu bölgede yağ kaçağı gördüm bu borunun işlevi nedir normal bir durummu başına gelen 

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Kaçak, bahsettiğiniz hortumdan değilde üst kapak contasından olduğunu düşünüyorum. Ya da fotodan bana öyle geldi. ?Arkadaşlar bu bölgede yağ kaçağı gördüm bu borunun işlevi nedir normal bir durummu başına gelen Ekli dosyayı görüntüle 261263Ekli dosyayı görüntüle 261264
PCV VALFİ (Karter pozitif havalandırma) Çoğu sürücü bu parçayı bilmez...Hocam orası diye tahmin ediyorum.. karter havalandırma..görevi motorda yanma sonrası zehirli gazlar kartere ulaşırsa. Bu hortum ve tek yönlü valf sayesinde yanmamış gazlar emme monifolduna gider...tekrar yanma odasına almak için.....önemli Bi parçadır... hortum Tıkalı yada valf bozulmuş olabilir...o sebeple orada yağlanma oluşmuş olabilir.. valfi internetten buldum...Bi inceleyin hortumun içinde bu valfin olması gerekli..Umarım tahminim doğrudur ve size yardımcı olabilmişimdir....Saygılar...Güzel sürüşler..Bu borunun girdiği yer nedir işlevi nedir bilginiz varmı