Yağ markası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Necip
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aracınız
arabayi pek normal kullanan biri degilim, ara hizlanmalari seviyorum bundan dolayi 0.20 cabuk isinan bir yag, fakat onun disinda cok guzel. Bundan dolayi Eneos sustina serisi surtunme orani daha dusuk ayrica performans motorlarinda kullanilan yaglardan bir tanesidir. Motor en cok yipranmayi ilk calistirma,ivmelenme ve devir cevirerek yipratir. Km en son siradadir. Bundan dolayi arabayi cok fazla kasmamaya calisiyorum. Zaten 2 ayda bir yakit alan biriyim cok da onemi yok benim icin cogu zaman yatiyo garajda.

SM-T800 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Sahsi dusuncem 0-50 nin cok kalin bir yag oldugudur. Gereksiz yere motor sesini arttiracak ve motorun devirlenmesi zorlanacaktir. Yag ne kadar ince olursa o kadar iyidir. Tabiki aracin kitapciginda izin verilen yaglardan biri olmasi sartiyla.

SM-E500H cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Yağ markası

e1feb1d0deaf591c1cb54aff27caf726.jpg

Bu yağ eden pahalı bu kadar . Eneos ile castrolun arşında kalite farkı varmıdir

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Bu yağ 15bin km dayanan long-life (LL) diye belirttikleri motor yağı. Bakım periyodu 15bin km olan VW grubu araçlar için öneriliyor diye biliyorum. Zaten 5 lt olduğu için 4 lt olanlardan daha pahalıdır normalde de.

Ozzi

0
Aracınız
Civic FD6 2009
Arkadaşlar bende aracımı 1 ay önce aldım fd6 2009 premium otomatik BRC LPG'li yağ bakımına 3000 km daha var ama benden önceki sahibi ne marka veya 10w40 mi ne kullandığını bilmiyorum sizce aracıma en uygun motor yağ ne olabilir

İmkansızı Dene, Belki Değildir.. ?

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
FD6 lara ACEA A1/B1 ya da A5/B5 spesifikasyonu sağlayan 5w30 motor yağı tavsiye ediliyor. ENEOS, CASTROL yada MOTUL genelde birçok kişinin kullandığı memnun olduğu markalar.

Geri