Yağ Ve Yağ Filtresi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mcaltin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aracınız
0-50 kullanilirmi bu arabaya kardesim. Bilincsiz is yapmayin arabanin yagi 0-20 kesinlikle baska yag koymayin.

SM-E500H cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
0-20den farklı bi yağ olduğu için yazdım zaten onu kardeşim. Tavsiye eden oldu, iş yapar mı yapmaz mı aydınlanalım diye açtım konuyu zaten.

SM-G950F cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

UK61

0
Yönetici
Ad Soyad
Uğur
Aracınız
Civic FK7 HB 2017
Fd6 da ikisini de denemiştim ikisi de iyi hangisine rahat ulaşıyorsanız onu alın :ok:

Aracınız
Bakın devir çevirecek iseniz 0W 50 kullanin, yazin farketmez ama kışın bir miktar fazla yakar. Ben ara ara kaddar kullanirim bu yüzden bir tık yukarisini tercih ediyorum. Aşırı sıcaklar da 0-20 parlama vs birde motor sıcaklığı derken pek doğru olmuyor. Isınan yağ performans kaybi ve aşınmaya sebep veriyor fazla yuklenemiyorum. Ben kendim yaparım tüm bakimlarimi valeye bile araba vermem o kadar titizim bu konuda 30 k bakımı için hazirliklarimdan bir kısmı böyle.. 2016 model FB kasa..IMG_20180713_014041.jpgIMG_20180713_130329.jpg

GM 5 Plus d cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Aracınız
Bakın devir çevirecek iseniz 0W 50 kullanin, yazin farketmez ama kışın bir miktar fazla yakar. Ben ara ara kaddar kullanirim bu yüzden bir tık yukarisini tercih ediyorum. Aşırı sıcaklar da 0-20 parlama vs birde motor sıcaklığı derken pek doğru olmuyor. Isınan yağ performans kaybi ve aşınmaya sebep veriyor fazla yuklenemiyorum. Ben kendim yaparım tüm bakimlarimi valeye bile araba vermem o kadar titizim bu konuda 30 k bakımı için hazirliklarimdan bir kısmı böyle.. 2016 model FB kasa..Ekli dosyayı görüntüle 7102Ekli dosyayı görüntüle 7103

GM 5 Plus d cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

0-50 yağı neye göre öneriyorsunuz. Bu yağ kalın bir yağ olduğu için yüksek km li yağ yakan arabalarda kullanılabilir ancak. FC5 kullanma kılavuzuna bakarsak önerilen yağları görebilirsiniz. 0-20 yi özellikle öneriyor katalog. Bu yağ bulunamazsa 5-30 veya 0-30 kullanılmasını önermiş.

Ekran Alıntısı-25.jpg

Aracınız
Asiri sıcak yerlerde 0-20 pek doğru bir tercih değil. Orada hava sicakliklari var dikkat ettiyseniz, ayrıca yağı degistirmis olmazsiniz. Motorların ömrü ilk alıştırma bir anında %75 olarak yenir. Bu demek oluyor ki motorun yağlanması ne kadar hızlı olursa o kadar uzun olur. 5-30 tavsiye etmem yağ kanalları dar. Işık yakabilir gerizekalı servislerde garantili arabanın saglam yağ musurunu para ile değiştirir. Eneos 0W-20 racing ve sustina serileri de var ama TR de bunların oldugundan disburatorlerin bile haberi yok. Motor(blok) R16 ya da R18 bitti kasanin önemi yok. Normali 0-20

SM-T800 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Aracınız
Asiri sıcak yerlerde 0-20 pek doğru bir tercih değil. Orada hava sicakliklari var dikkat ettiyseniz, ayrıca yağı degistirmis olmazsiniz. Motorların ömrü ilk alıştırma bir anında %75 olarak yenir. Bu demek oluyor ki motorun yağlanması ne kadar hızlı olursa o kadar uzun olur. 5-30 tavsiye etmem yağ kanalları dar. Işık yakabilir gerizekalı servislerde garantili arabanın saglam yağ musurunu para ile değiştirir. Eneos 0W-20 racing ve sustina serileri de var ama TR de bunların oldugundan disburatorlerin bile haberi yok. Motor(blok) R16 ya da R18 bitti kasanin önemi yok. Normali 0-20

SM-T800 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Kullanma kilavuzunda izin verilen 5-30 yagi kalin yag diye tavsiye etmiyorsunuz ama kullanma kilavuzunda adi gecmeyen 0-50 yagi tavsiye ediyorsunuz. Ayrica kanallar dar demissiniz ama motor isindiginda onerdiginiz 0-50 yag 5-30 dan daha kalin hale gelir. Burada bir celiski yok mu?

Amacim kimseyle polemige girmek degil. Sadece insanlarin dogru bilgiye ulasmasini istiyorum. Arkadaşımız 100 bin tl verip araba almış, kullanma kilavuzunda onerilmeyen bir yagi kullandiginda araci zarar gorurse bunun hesabini kim verecek. Ayrica burada bu yazilari sadece soruyu soran arkadas degil foruma uye olmayan, buraya mesaj yazmayan binlerce kisi de okuyor. O yuzden burada doğru bilgi vermemiz çok önemli.

Yağ numarasindaki ikinci sayı yagin ne kadar sıcağa dayanıklı oldugunu değil, motor isindiginda ne kadar kalın olacağını gösterir.

Araciniza kullanma kılavuzunda onerilmeyen yağ koymayın lutfen.

Aracınız
Kullanma kilavuzunda izin verilen 5-30 yagi kalin yag diye tavsiye etmiyorsunuz ama kullanma kilavuzunda adi gecmeyen 0-50 yagi tavsiye ediyorsunuz. Ayrica kanallar dar demissiniz ama motor isindiginda onerdiginiz 0-50 yag 5-30 dan daha kalin hale gelir. Burada bir celiski yok mu?

Amacim kimseyle polemige girmek degil. Sadece insanlarin dogru bilgiye ulasmasini istiyorum. Arkadaşımız 100 bin tl verip araba almış, kullanma kilavuzunda onerilmeyen bir yagi kullandiginda araci zarar gorurse bunun hesabini kim verecek. Ayrica burada bu yazilari sadece soruyu soran arkadas degil foruma uye olmayan, buraya mesaj yazmayan binlerce kisi de okuyor. O yuzden burada doğru bilgi vermemiz çok önemli.

Yağ numarasindaki ikinci sayı yagin ne kadar sıcağa dayanıklı oldugunu değil, motor isindiginda ne kadar kalın olacağını gösterir.

Araciniza kullanma kılavuzunda onerilmeyen yağ koymayın lutfen.

Siz 0-20 kullanın ben 0-30 kullanıyorum. Bulundugunuz yerin iklim özelliklerine göre yağ kullanın. Benim kullanim alışkanlıklarım farklı.

Geri