Civic FD6 Yakın zamanda Alt Takım Yaptıran Var mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Tayhaf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Arac kac model kac km de? Salincak fişekleri yerine salincaklari komple değiştirmeniz daha sağlıklı olur. Sadece fişekler değiştiğinde kısa zaman sonra yine bozuluyor.
Honda özelinde benim bilgim anlattığınızın tam tersi.
Yan sanayi salıncaklar pek randımanlı olmuyor, orijinal salıncak döküm ve çok dayanıklı, kaza veya darbe olmadıkça sorun yaşatmıyor.
İşinizi düzgün yapan bir tornacıda çok kolayca burç değişimi yapılabilir.
Geçen yılın sonunda servisten salıncak burcunun tanesini 800 liraya almıştım, bence çok pahalı bir parça değil ve ortalama 10 yıl gidiyor.
Şunu unutmayın Honda'lar dayanıklıdır ama orjinal parçası ile. Yan sanayilerle istediğiniz randımanı pek alamayabilirsiniz, tecrübe ile sabittir diyebilirim :)

Son düzenleme:

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Herkese iyi günler, Geçen gün rot ayarı için rotçuya gittim. Rotçu çok acı bir reçete verdi. Bozuk taşlı yollarda sesler geliyordu ancak aracın sert süspansiyonlarına veriyordum. Bu malzemeleri nereden temin edebilirim.
Teşekkürler
Ekli dosyayı görüntüle 273059

SM-A356E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu listeye direk güvenmeyin, ezbere yazılmış bir liste gibi duruyor.
Rot başı-rot kolu ve z rotlarını değiştirmeniz konfor açısından faydalı olacaktır, eğer bulabilirseniz 555 marka alt takım parçalarını tercih etmeye çalışın, CTR markası da piyasaya yeni girmiş iyi gibi deniyor ama ülkemizde uzun bir geçmişi yok. Teknorot, ETS, AYD gibi piyasa markaları da birkaç yıl işinizi görür ama 20-30bin km.de salmaya ve ses yapmaya başlıyorlar.

Ön amortisör ve üst takozlar neden değişiyor bunu farklı yerlere sordurarak iyice araştırın çünkü Civic'lerin amortisör takozları demirdir, normal şartlarda darbe-kaza olmadıkça zarar görme ihtimali yok. Sadece çok yıpranmışsa amortisör toz körüğü değişir, takozun kendi değişmez.
Amörtisörlerde patlak veya kırık yoksa zaten sert yapılı bir süspansiyona sahip olduğu için genelde uzun ömürlü oluyor, yan sanayi amorsitörlerde orjinalleri gibi olmadığı için eğer patlak yoksa amortisörü ömrünün sonuna kadar kullanmanızı öneririm.

Geri