- Ad Soyad
- İsmail Beşiroğlu
- Aracınız
- Civic FB7 2016
Hocam merhabalar öncelikle, son paragrafta yazdığınız değerler üzerinden bir kaç yorum yapmak istiyorum ben de:Hocam benim arac fc5 kışın bazen 280 de bazen 240 da bazen de 200 de filan bitiyor hava sıcaklığına göre değişiyor tüketim. Her gun ise gidip gelirken kisa mesafe kullaniyorum yaklasik 1 km her marsta benzinde giderim. Yaklasik ayda 50-60 kmsi benzinde gidiyor cok soguk olursa sadece benzinde işe gittigim oluyor. 34-35 litre gaz şehir içinde benzini düşüp 250 ile 170 arasinda gidiyor dersek 14litre ile 20 litre arasinda lpg tuketiyor benim arac. Bir suredir benzinde kullaniyorum(400km filan) 12-12.5 litre benzin tuketiyor gozukuyordu saf sehir ici, 40 km merkeze doktora gidip geldim 9 litreye dustu ayni sekil yazin kullandigimda 300 km de bitiyordu 34-35 litre lpg (11.6litre 100kmde) suan hava soguk oldugu icin daha fazla yakacaktir yaklasik %30 fazla yakiyor benzine göre lpg. Fazla tüketiyor diyen olacaktır ben aracı saf şehiriçinde kasislerle dur kalklı ortalama hız 13-20 arasında kullanıyorum buna göre kıyas yapabilirsiniz.
Tüketim konusunda başkalarını baz almanız da canınızı sıkabilir, bazı arkadaşlar atıyorum ankarada çevreyolunu kullanıp 82km hızla işe gidip geliyor şehiriçi aracım 7-8-9litre lpg yakıyor diyor, bazıları da dur kalklı yoğun trafikte kullanıyor 15 litre tüketiyor diyor hangisi şehir içi şimdi? Şehir içi tüketim demek bulunduğun şehrin sınırlarından çıkmadan araç kullanmak değil malesef bunun farkında değiller, şehir içi yollarında en fazla hız 50 km dir çoğunlukla 30km dir azami hız, yani dur kalk ile ortalama hızı 30 un üzerine çıkamaz insanın. Bunun üzerindeki hızlar karma tüketim diye geçer şehir içi değil.
Kullanıcının ortalama hızı 20km nin üzerinde ise yoğun trafiği olan bir şehirde yaşamıyordur ortalama hızı 35-40 ın üzerindeyse adam çevreyolu gibi rahat yerde yaşıyordur şehiriçi olarak hiç itibar etmemenizi tavsiye ederim.
iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Öncelikle ben İstanbul'da yaşıyor ve çalışıyorum çocukluğumdan beri. Türkiye'de trafik İstanbul ve diğerleri olarak nitelendirilebilir. Araç alıyorken misal 2. else ben İstanbul'da kullanılmamış bir araç almaya özen gösteririm özellikle. İstanbul'da bir aracın çalışma saati diğer illeri katlar. Ancak en yoğun trafiğin olduğu yer İstanbul olmasına rağmen bir depoda ben ortalama hızı 20km civarlarında görmedim. Benim 5km yolu 4 saatte de gittiğim oldu, 1km yolu 45dk'da, 2km yolu 1 saatte de vs. ve bunlar otoban - E5 gibi 3-4 şeritli yollar. Şehiriçi çok fazla ışığın olduğu bir yerde yaşıyorum + kasis vs. ve bunların hepsine rağmen ben ortalama hız olarak 1 depo'da 20km veya 25km'yi görmedim. Çünkü illa ki yol açılıyor, illa ki ibre yükseliyor. İstanbul'un da semtlerine göre bu değerler değişiyor illa ki ancak İstanbul dışındaki şehirler bence yollar bozuk değilse ya da yokuş vs. değilse kırsal bir alan gibi, sıkıntı olmamalı yakıttan dolayı. İstanbul'da olup da 50km ortalamayı gören vardır şehiriçi olarak ancak benim şirket aracım ve şahsi aracıma göre 1000km ortalama genelde 32-34km/s. 33-38km/s ortalamada benim araç kışın 10.5lt lpg yakıyordu. Yazın ise daha az.
Geçen sene Nisan ayına ait bir resim ekliyorum ortalama hız 33km/s gidilen yol 6670km ve göstergedeki yakıt değeri ortalama 8.5lt/100km benzin. Lpg yine 10.5lt denebilir.