Civic FE1 Yaya koruma sistemi/çarpışma engelleme sistemi

Ad Soyad
Yusuf enes akbulut
Aracınız
Civic FE1 2024
Merhaba aracımı 2024 aralık damla bayinden aldım şu an memnunum. Bazı şeylerine alışmaya çalışıyorum. Fakat şöyle bir durum yaşadım. Forumda gezerken bir arkadaşımızın bu sistemin 15 km/h altında çalışmadığını söyledi fakat bir kaç sefer başıma gelmiş olarak 8.10.12. Km/h hızlarda aracın önünden yaya geçerken araba aniden frene kendisi basıyor ve duruyor ve arkadaki araçlar için tehlikle oluşturuyor bununla ilgili nasıl bir yol izlemeliyim kapatmalımıyım yoksa hassasiyet ayarı var mıdır çok yaklaşmadan frene önceden basmaya başlaması gibi vs vs. Cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

Teo16

0
Aracınız
Civic FK7 HB 2020
Merhaba,
Yayayı gördüğünüzde ayağınız frende ve biraz basıyor olursanız sistem devreye girmiyor. Sizin frene basmaya hazır olduğunuzu kabul ediyor.

Ad Soyad
Yusuf enes akbulut
Aracınız
Civic FE1 2024
Merhaba,
Yayayı gördüğünüzde ayağınız frende ve biraz basıyor olursanız sistem devreye girmiyor. Sizin frene basmaya hazır olduğunuzu kabul ediyor.
Cevabınız için teşekkür ederim birde şöyle bir şey var araç yaya yaklaşana kadar muhtemelen ayağım frende değilken 2 metre kala sert fren yapıyordur yaya ya çok yakınlaştığında sert fren yapıyordur diye tahmin ediyorum. Varsayalım bu durum böyle. Bunun yayayı daha önceden ilerisinde (10 15 metrede) algılayıp daha yavaş fren yaparak durdurması için aracın herhangi bir ayarı var mıdır.

Geri