trakya39
0
Limontepe yokusunu mu 150 ile ciktinizİki kere test sürüşü yaparak satın aldım. 2015 focus dizelden geçiş yaptım. Otomotiv dünyasını takip edenler focus'un sınıfında ne kadar başarılı bir yol tutuşu olduğunu bilir. İlk sürüşümü terakkide yaptım. Yol tutuşunu, viraj performansını test ettim. Focustan sonra tatmin etmez diye düşünürken fc5 civic beni mest etti. Bir hafta sonra çamkıranda yeniden teste çıktım. Bu sefer rampa yukarı bir parkurda test ettim. Ama civic'i test etmeden önce aynı test parkurunda focus 1.5 dizel otomatiği test ettim. Üstünden yarım saat geçtikten sonra civicle aynı yeri kat ettim. Focusla asılarak 150 ile çıktığım rampayı civicle de aynı hızda çıkınca "yokuşta çekmez" muhabbetinin ne kadar boş olduğunu gördüm. Yokuş aşağı 200km's hıza çıkıp ani frenleme yaptım. Stabil halde durmasıyla beraber oracıkta ciivic benim oluverdi 5 senedir dizel kullanan biri olarak ara hızlanmaların daha nazlı olacağının bilincinde olarak lpgli civic'i gönül rahatlığıyla aldım. Çok memnunum.
Limontepe yokuşu. Hatta dün akşam bursa gemlik yokuşunda da aracın yeterliliğini perçinledim.Limontepe yokusunu mu 150 ile ciktiniz
CivicTR Mobile App
Marhaba: aracınıza pirins marka lpg tartırmanız garantide sorun yaratmadı mı? Brc dışında garanti sıfırlanıyor diyebiliyorum...Öncelikle herkese merhabalar forumdaki yorumları okuduktan sonra bu aracı almayı düşünenler için bir kaç kelam etmeye karar verdim. Aracımı 2016 kasımda aldım şu anda 6 bin km de . Benzinli elegance otomatik beyaz seçeneğini beğenerek aldım önceki aracım 2010 model 1.4 dizel aurisdir. Aracı 4 bin km civarı şehirler arası yolda kullandım kalanı istanbul trafiğidir. Şehirleri arası yolda hız sevdiğimden ortalama 150 km hız yaptım yakıt tüketimi 7.2 litre yol tutuş viraj ve Konfor çok iyi. Şehir içi istanbul 9.2 litre. Aracıma dün sabah itibariyle ankara murat usta lpgde prins marka lpg kiti taktirdim akşamında istanbula geldim lpg performansı beni şaşırttı açıkçası araç benzin için degilde lpg için üretilmiş gibiydi. 6.5 litre ortalama yakıt tüketimi ile 130 km ortalama hızla geldim yokuslarda herhangi bir çekiş kaybı yoktu. Şimdi tartışmalı hususlar açık aracin hızlı ivmelenmedıgi doğrudur yarismiyorsanız sorun yok. Atmosferik motordan turbo motor performansı beklemek enteresan bir durum. Turbo motorun yakıt tüketimi sadece 1 litre daha az ve lpg uyumu yok beklenen fiyat 110.000 TL. Al desek çok para dersiniz. Passat alırım o paraya diyenler için orta paket dsg passat 130.000 TL. Buyrun alın. Bu aracı düşünen arkadaslara tavsiyem benzer özelliklerde ve kalitede daha uygun bir araç varsa düşünmeyin alın. Ama çok net söylüyorum daha uygunu yok....