megawolt
0
- Ad Soyad
- asdemirtas
- Aracınız
- Civic FC5 2021
bence otomatik vites gereksız .........
BV6800Pro cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Tamam.
bence otomatik vites gereksız .........
Orası Amerika burası Türkiye firmalar manuel vites uretımını azalttıgı kesin fakat henüz öle hemen ülkemızde kaybolmaz + olarak manuel şanzıman opsiyonel olarak devam edecek yanı o brosurde cvt yazdıgına bakmayın istenıldıgınde manuel alabılıyorsunuz.Kuzey Amerika pazarında 2021 modellerin hiç birisinde manuel görünmüyor. (aşağıdaki linkteki 'Transmissions' sekmesinde görüldüğü üzere...) Zaten manuel teknolojisinin de sonu gelmişti. Eldeki üretilmiş hazır manuelleri de "siz bunları seviyorsunuz' ayaklarına bizim gibi gelişmekte olan ülkelerdeki kullanıcılara yutturacaklar anlaşılan..
https://automobiles.honda.com/civic-sedan/specs-features-trim-comparison
olayın birde o tarafı var aynen hocam cvt halat kopardı mı çık işinn içinnden cıkabılırsenValla otomatik iyi ama( bende otomatik kullanıyorum) bir masraf açarsa o üşendiğimiz vites değişimleri yerine aylarca şanzıman için çalışabaliriz( binlerce lira). Bir de zaten ödediğimiz servis masrafı var ( otomatik olmasa bakımı kendim yapardım) o yüzden eğer mesleği vites değiştirmekten kolay ise sorun yok. Diğer türlü vites değişiminden kaçıp ağır işte çalışmak saçma olurdu).
Kaskolara niye yıllarca prim ödüyoruz; bu işler için. Hiç halat koparan CVT duymadım ama koparsa da kaskodan yaptırırsınız. "Kasise sert girdim, arabanın altı yere çarptı, şanzıman halat koparmış." beyana bağlı bu iş... Servislerin experlerin canına minnet, kaskodan değiştirisiniz şanzımanı olur biter... İnsanın başına ömrü hayatı boyunca ya 1 kere gelir ya da kuvvetle muhtemel hiç gelmez. Şanzıman halat koparabilir mantığıyla oto arabaya zaten binilmez. Binecen, keyfine bakacan...olayın birde o tarafı var aynen hocam cvt halat kopardı mı çık işinn içinnden cıkabılırsen
şanzıman nın saglamlıgının kasko ile ne alakası var ?Kaskolara niye yıllarca prim ödüyoruz; bu işler için. Hiç halat koparan CVT duymadım ama koparsa da kaskodan yaptırırsınız. "Kasise sert girdim, arabanın altı yere çarptı, şanzıman halat koparmış." beyana bağlı bu iş... Servislerin experlerin canına minnet, kaskodan değiştirisiniz şanzımanı olur biter... İnsanın başına ömrü hayatı boyunca ya 1 kere gelir ya da kuvvetle muhtemel hiç gelmez. Şanzıman halat koparabilir mantığıyla oto arabaya zaten binilmez. Binecen, keyfine bakacan...
Kaskolara niye yıllarca prim ödüyoruz; bu işler için. Hiç halat koparan CVT duymadım ama koparsa da kaskodan yaptırırsınız. "Kasise sert girdim, arabanın altı yere çarptı, şanzıman halat koparmış." beyana bağlı bu iş... Servislerin experlerin canına minnet, kaskodan değiştirisiniz şanzımanı olur biter... İnsanın başına ömrü hayatı boyunca ya 1 kere gelir ya da kuvvetle muhtemel hiç gelmez. Şanzıman halat koparabilir mantığıyla oto arabaya zaten binilmez. Binecen, keyfine bakacan...
o kasko experi de enayi di demi oda yıllarca bole işlemler için para alıyor ??( şanzıman tanır ettırmek için ???)Olduğu için söylemdim bunu, böyle de bir ihtimal var diye söyledim. Diyelimki Araba altan darbe aldı, alt takımlar, egsoz, şanzıman hatta motor zarar gördü, kasko yapmayacak mı bu işlemi? Tabiki yapacak. Demek istediğim bu. Yıllarca prim ödüyoruz, Sonucunda olası arıza da aracın ufak tefek sarsıntıları vb ile tetiklenmiş olabilir. Allah muhafaza; böyle bir durumda gayet de etik bence. anlatmak istediğim bu. Noolur noolmaz, aklınızın bir köşesinde bulunsun.