Uzun yol tecrübe geri bildiriminiz için teşekkürlerBugün İzmir-Aydın-Denizli- Isparta rotasinda otoban+sicak asfalt üzeri ilk şehirlerarasi seyahatimizi yaptik. Rodaj döneminde olduğu için 100-120 km bandinda seyrediyoruz.
Ses konusunda kesin ve net söylemeliyim ki yalitim denen konuda Japonlar kendilerini hiç üzmemişler. Davlumbaz içlerinden en ufak taş/çakil yol yüzeyinden seken ne varsa gayet net sesi geliyor. Taban yada kapı içlerinde izolasyonla alakali ciddi birsey oldugunu da sanmiyorum zira haftasonu bagaj döşemesini şöyle biraz kaldirip gözucuyla bakayim ne var ne yok diye, hemen geri yerine biraktim
Liste fiyatinin yarisi ederinde bir araç olduğunu düşününce kendisinden ses izolasyonu olarak pek birsey beklememek gerek. Müziğin sesini bir tik açip bu paraya bu kadar diye düşünmek daha doğru.
Sabah ayazinda sürüş esnasinda fark ettim ki sürücüyü diri tutmak ve taze hava girişi sağlamak maksatli olsa gerek tasarimcilar cam açma tuşları ve kapı açma kolunun oraya havalandırma delikleri koymuşlar !!!
Resmen ince bir esinti geliyor oralardan, özellikle sağ ön cami biraz aralarsaniz araç içindeki hava vakumlandığı için kapi kolçağı üzerindeki sol kolunuzu inceden bir soğuk hava esintisi "yalıyor"
Kapi fitilleri yetersiz kaliyor olabilir. Servise gidip göstersem ne olucak merak ediyorum..
Aracın sürüş konforunu arttirmak isteyen birinin kapi,taban ve bagaj izolasyonlarini yaptirmadan, davlumbaz içlerini kaplatmadan kafasindaki huzuru bulmasi pek mümkün degil gibi...
Yukarıda yazamamışım şimdi fark ettim, golfun life paketi var ve bayağı dolu, katlanır ayna ve cam tavan en büyük iki eksik. Koltuk ısıtma otomatik uzun kısa far, anahtarsız giriş çalıştırma vs hepsi de mevcut ve yeni elegance ile fiyatları yakın hatta elegancein da bir tık altı. Exetuve plusla 70 bin kadar fark var yani Honda pahalı. Şu anda 500 bin civarına golf ya da elegance Honda alınabilir ikisi arasında kalınca muhtemelen golf derim maalesef bir de göz ardı etmemek lazım dolu paket oktavya var aynı fiyata. Bence hondanin rakipleri güçlü ve bu fiyatlarla rekabet edecek güçte değil, araba piyasası su anda ölü, pek alıp satan yok. Piyasa canlanırsa Honda fiyatlarda revize yapmak zorunda kalacaktır.Ben şahsen Golf bütçesiyle Civic Exe+ alirdim. Cepte kalan/kalacak bütçeyle de araca kaliteli bir ses yalitimi yaptirirdim. Almana göre göreceli eksikleri var ama artilari da var. Kozmetik/aksesuar vsr birkaç ilave dokunuşla Civic gayet güzel araba.
Youtuberlar da ekmeğine bakacak bir sekilde. Hep gömseler kim bakar yüzlerine
Golf alırken dikkat edilmesi gereken bir konu, motor 1.0 ise arka süspansiyonlar torsiyonlu, bağımsız süspansiyonlu olması için 1.5 motorlu almak gerekiyor.Yukarıda yazamamışım şimdi fark ettim, golfun life paketi var ve bayağı dolu, katlanır ayna ve cam tavan en büyük iki eksik. Koltuk ısıtma otomatik uzun kısa far, anahtarsız giriş çalıştırma vs hepsi de mevcut ve yeni elegance ile fiyatları yakın hatta elegancein da bir tık altı. Exetuve plusla 70 bin kadar fark var yani Honda pahalı. Şu anda 500 bin civarına golf ya da elegance Honda alınabilir ikisi arasında kalınca muhtemelen golf derim maalesef bir de göz ardı etmemek lazım dolu paket oktavya var aynı fiyata. Bence hondanin rakipleri güçlü ve bu fiyatlarla rekabet edecek güçte değil, araba piyasası su anda ölü, pek alıp satan yok. Piyasa canlanırsa Honda fiyatlarda revize yapmak zorunda kalacaktır.
Eco exetuve var bende, geçen yıl Ankara'ya varmadan ki sanırım Kızılcahamam bölgesi olmalı bayağı bir iniş ama karşısı da net görünüyor bende orda 208 görmüştüm ve ayağımı çekmiştim demek cekmesem de gitmeyecekmiş208 km/h da limitatör var. O sürati geçmez.