Cumartesi hızlıca bir inceleme fırsatı buldum. Test sürüşü şansım olmadı ama Ankara Borada insan seli vardı. 1 yıllık Civic kullanıcısıyım arabamın sevdiğim yönleri de var sevmediğim yönleri de. Hoş daha önce sıfır Skoda Fabia ile sıfır Ford Fiesta kullanırken de hep sevdiğim ve sevmediğim yönleri oldu. Amerikalılar "boys and their toys" derler erkeklerin arabalarına atıfla. Hızlıca izlenimlerimi söyleyeyim.
2016 model eski kasanın fiyatı 82 idi elegance için konuşuyorum şimdi yeni kasa 86. Bence makul bir fiyat artışı olmuş bend aha yüksek bekliyordum. Broşürü aşıramadım ama siteden gördüğüm kadarıyla elegancedan biraz çalıp executive a aktarmışlar. Mutlaka donanım farklarına bir göz atın.
Dış görünüm daha atletik ve hoş olmuş sedan bir arabadan çok daha spor duruyor. Dış makyaj güzel maşallahı var. Nedense ön panjuru görünce biz bunu yoldan sıçrayan taşlardan nasıl koruruz diye bir şey kafamda döndü durdu. Beyaz Honda geleneksel olsa da eşimle beğenimiz ikimizin de gri olan oldu.
İç tasarımda el freni yerine gelen düğmeyi sevdim iç göstergede güzel ama hala koltuklardaki kumaş kalitesinden hoşlanmadım. Ön tarafı yumuşatmaya çalışmışlar sert plastikten ama hala sert. Multimedyalı araç kullandığımdan standart gelen multimedya ekranı küçük geldi 5 falan sanırım boyutu telefon kadar birşey. Kişisel görüş olarak içerisini hala vasat buldum.
2015 Elegancei verip 2016 Executive alır mıydım? Hiç sormadım ama herhalde bir 20 bin daha isterlerdi üstüne veya daha fazla bilmiyorum. Ben değiştirmeme tarafında kaldım. Zaten Hondada devam edersem geçişim HRV veya CRV olur gibi geliyor.
Bu arada bakıma 640 lira bayıldım
Bana ön tampon kamerası için Ankarada bir elektrikçi ile arka tampon tırnakları için bir kaportacı önerebilecek var mı?