Mesudum
0
Bayramda otoyol kullanımında 80-90 sabitleyici ile son derece sıkıcı bir yolculuk yaptım. İşin garibi, otoyolda benden daha hızlı giden araçlar çok azalmıştı. Eskiden sol şeride neredeyse çıkamazdım.@engin51
Arkadaşlar fotoğraflar için teşekkür fakat FC5 lerin şanzımanları FB7 lerden farklı olarak CVT dir.
Aynı zamanda yeni Corollalarda da aynı şanzıman vardır ve Hp, tork, ağırlık olarak FB7 ile aynı olmasına rağmen şehir için 6 litreler civarında sarfiyatı vardır.
ve zaten bizim FB7 ler olarak yakıtı olumsuz yönde etkileyen asıl problemimiz az vites sayısı yani vites aralıklarının uzun olmasıdır.
2006 da FD6 ile başlayan ve FB7 ler ile biten kasaların şanzımanı sorunsuzdur ama şanzımanın fazla yaktırması başlıbaşına bir sorundur.
Not: Kusura bakma @engin51 senin araç FC5 miş. Ben FB7 olarak düşündüğüm için öyle yazdım ama tezim hala geçerli. 6 lireyi yakalayan uzun yol verisi 100 km ile gitsek bile bizim için (FB7) hayale yakındır.![]()
Ankara'ya gidişte FB7 aracımın göstergesi 5,8, dönüşte 5,6 gösteriyordu. Gerçek hayat verileri ise LPG cinsinden görseldeki gibi.
Hayatımız oldukça pahalıya gelmekte.